23948sdkhjf

Peab tar nästa steg i utbyggnaden av Trollhättans avloppsreningsverk

Peab har erhållit uppdraget att fortsätta utbyggnaden av Trollhättans avloppsreningsverk i projektet Bio3. Uppdraget innebär en kontraktsumma på 355 miljoner svenska kronor och syftar till att möta framtidens krav på renat avloppsvatten i Trollhättan.

Byggföretaget Peab har fått i uppdrag att fortsätta utbyggnaden av avloppsreningsverket i Trollhättan. Uppdraget, som är en del av Trollhättan Energi AB:s projekt Bio3, innefattar att bygga nya bassänger i utsprängda hallar och installera processutrustning för rening av avloppsvatten. 

Projektet Bio3 syftar till att öka kapaciteten på det befintliga avloppsreningsverket och uppfylla framtida krav på utsläppt vatten till Göta Älv. Bio3 kommer att innefatta biologisk, mekanisk och kemisk rening och komplettera det nuvarande reningsverket.

Berth Larsson, regionchef på Peab, uttrycker sin entusiasm över att fortsätta samarbetet med Trollhättan Energi AB och utbyggnaden av avloppsreningsverket. Larsson påpekar att det är ett tekniskt utmanande projekt som kräver stor eftertanke och tekniskt kunnande, men att det är betydelsefullt och något de är stolta över att delta i.

Peab har tidigare i projektet sprängt ut nya hallar 40 meter under marknivå. Under våren 2023 påbörjar de nästa fas av byggnationen, som innebär att gjuta bassänger i dessa hallar och installera processutrustning som ska rena avloppsvattnet från bland annat kväve och fosfor.

Synnöve Holm, enhetschef för Vatten hos Trollhättan Energi, betonar att uppdraget är av högsta prioritet för att säkerställa framtida reningsbehov när Trollhättan växer. Utbyggnaden av avloppsreningsverket ingår i det strategiska investeringsområdet "Vattenpaketet", som även innefattar att säkra dricksvattenkvaliteten och uppdatera avlopps- och vattenledningsnät.

Uppdraget utförs som en totalentreprenad, och den nya delen av avloppsreningsverket beräknas vara i drift under 2025. Projektet kommer att orderanmälas under det andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082