23948sdkhjf

Han blir ny vd för Weldin

Proton-ägda Weldin Gothenburg har fått ny vd och affärsområdeschef för affärsområdet Proton Structure, som Weldin tillhör.

Weldin, som utför bland annat reparationer samt service- och underhållsarbeten, har fått ny vd och affärsområdeschef. Det är Peter Fahra som ska axla den nya rollen där han kommer att ha ett strategiskt ansvar för utveckling och ett operativt ansvar inom försäljning, marknad och projektledning.

Tidigare har Peter Fahra arbetat inom olika ledande befattningar, främst inom byggbranschen.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att driva Weldin framåt. Det är ett väldigt gott gäng med hög kompetens och engagemang som jag ser fram emot att bli en del av. Nu ska vi satsa på att vässa erbjudandet och genom en tätare kunddialog bli bäst i branschen på det vi gör, säger Peter Fahar.

David Gustafsson, koncernchef på Proton Group var tidigare tillfällig affärsområdeschef för Weldin och lämnar nu över rollen till Peter.

– Peter har helt rätt bakgrund och framför allt personlighet för att driva Weldin framåt. Med sin breda erfarenhet inom bland annat byggbranschen ser jag stora möjligheter och förutsättningar för att växa. Det blir även ett naturligt led i vår satsning att stärka upp och erbjuda än mer kapacitet och flexibilitet till våra kunder, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
71 miljarder saknas till vägunderhåll
Jätte vill investera 300 miljarder på ny elproduktion
Svenska kraftnät ska bygga kraftledningar till Gotland
F5 lanserar ny AI-tjänst för ett självläkande API-försvar
Vindkraften byggs ut – men utbildningsplatserna står tomma
Hon får pris för sitt bidrag till robotsäkerhet
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079