23948sdkhjf

Ny utbildning – den enda i sitt slag

Till hösten kommer Högskolan Väst i Trollhättan erbjuda den helt nya yrkesutbildningen elkraftstekniker.

Energibranschen söker med ljus och lykta efter ny kompetens och snart kickar en helt ny yrkesutbildning i gång till hösten för att möta behoven. Utbildningen kommer att drivas av Högskolan Väst och tillsammans med Vattenfall har de tagit fram den skräddarsydda utbildningen som är den enda i sitt slag i landet. Vattenfall kommer medverka med lärare, studiebesök och praktikplatser.

– Tillgången på kompetens är helt avgörande för att vi ska lyckas med omställningen och det kräver stora satsningar på utbildning och kompetensutveckling på alla utbildningsnivåer. Det är därför mycket glädjande att den här utbildningen, som matchar branschens behov och krav, nu finns, säger Magnus Sundell som arbetar på Vattenfall Eldistribution och ansvarar för skolkontakter i Västsverige.

Det finns 36 platser på utbildningen som sker på heltid i hybridform under två år. Där kommer eleverna få lära sig hur elkraftkomponenter, elnät och elkraftsanläggningar fungerar och hur de underhåll och drift utförs. Efter examen kan man bland annat arbeta som drifttekniker och elmontör.

– Arbetsmarknaden i den expansiva energibranschen är stor och karriärutsikterna efter avslutad utbildning är mycket goda, säger Magnus Sundell, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078