23948sdkhjf

Ska byta ut 350 000 kabelskåp – fler anställda behövs

ONE Nordic har fått i uppdrag att i Hässleholm med omnejd byta ut 250 av E.ONs kabelskåp. Under en 10 års period behöver elnätsbolagen runt om i Sverige byta ut cirka 350 000 av sina gamla kabelskåp för att uppgradera dem enligt modern standard. Men för att byta ut dessa i tid behövs fler montörer.

– Vi har redan bytt ut tusentals kabelskåp åt E.ON i flera områden runt om i Sverige och vi vet att E.ON avser öka antalet skåp­byten de kommande åren. Just nu arbetar vi för fullt i Hässleholm med omnejd där arbetet beräknas vara klart i maj, säger Jonas Fröberg, Regionchef Syd på ONE Nordic.

För att snabba på processen att byta ut den stora mängden skåp som ska bytas ut har ONE Nordic testat olika upplägg för att hitta det snabbaste och effektiva sättet.

– För att manna upp dessa omfattande kabelskåpsbytesprojekt måste ONE Nordic och branschen anställa fler montörer som kan arbeta med detta. Till kabelbytesprojekteten har ONE Nordic bland annat valt att anställa killar och tjejer direkt från skolan som har läst el- och energi på gymnasiet eller på yrkeshögskola. De har fått gå bredvid en erfaren montör till de är varma i kläderna och kan arbeta på egen hand. Vi har på så sätt kunnat erbjuda dem en fot in i energibranschen och ett roligt och lärorikt första jobb som innebär mycket ansvar och frihet, arbete utomhus med grävmaskinist och egen servicebil och egna verktyg. Efter att ONE Nordics kabelskåpsprojekt är genomförda har våra nya kabelskåpsmontörer chans att gå vidare i sin karriär på ONE Nordic och i branschen som kraftmontörer. På detta sätt slussar vi in en ny generation montörer till energibranschen. Statistik säger att energibranschen behöver 50 000 nya tekniker de kommande 10 åren, säger Jonas Fröberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078