23948sdkhjf

W3 förvaltar en tredjedel av svensk vindkraft

Under 2022 fördubblade W3 Energy mängden vindkraft man hade förvaltat.

Bolaget hade räknat med en tillväxt på 25 procent, men i stället blev det en dubbelt så stor tillväxt. Under 2022 ökade mängden vindkraft som W3 Energy förvaltar från 1 860 MW till 4 300 MW, vilket motsvarar 32 procent av all vindkraft som produceras i Sverige.

– Det stämmer att 2022 var ytterligare ett rekordår och vi är självklart stolta över det förtroende som våra uppdragsgivare ger oss. Jag ser det som ett bra bevis för att vi har lyckats både med att attrahera spetskompetens till teamet och kan erbjuda miljöer som präglas av arbetsglädje och framåtanda. Där tror jag att vår strävan efter en jämn könsfördelning har en viktig roll, eftersom det bidrar till en atmosfär som medarbetarna uppskattar, säger Pär Dunder.

Bakom framgången tror Pär Dunder grundar sig i just kombinationen av kompetens och ett trivsamt arbetsklimat.

– Så är det helt säkert och i förlängningen är det våra uppdragsgivare på vindkraftparkerna som gynnas av det, vilket avspeglas i vår starka tillväxt. Dessutom har vi lanserat två nya affärsområden, Electrical Operations och IT-management, som bägge har tagit för sig bra och visat att det finns en efterfrågan efter den typen av tjänster. Även 2023 ser riktigt starkt ut och vi är mitt uppe i arbetet med att rekrytera ett antal nya medarbetare till teamet, säger Pär Dunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11