23948sdkhjf

Vägen mot att bli en mer hållbar ytbehandlare

Proton Finishing har slutfört ett arbete med att ta fram GHG-beräkningar på sex enheter som innebär att de kan redovisa klimatavtryck per process och ner på artikelnivå.

I arbetet för att bli en mer hållbar ytbehandlare har Proton Finishing tagit fram GHG-beräkningar på samtliga sex enheter. Det innebär att de kan redovisa klimatavtryck per process och ner på artikelnivå. Deras nästa steg är att få in klimatavtryck per artikel på offerterna.

– Vi märker att frågorna från våra kunder gällande klimatavtryck ökar. Att kunna visa, direkt vid offertillfället, vilket klimatavtryck processen medför är ett stort steg i vår hållbarhetsutveckling och ännu ett steg på vår resa mot en mer hållbar ytbehandlare, säger Anders Olsson, Försäljningschef på Proton Finishing, i nyheten.

Klimatavtrycket har räknats ut genom att omvandla all klimatpåverkan verksamheterna har till CO2-ekvalenter, eller koldioxidekvivalenter. Beräkningarna omfattar alla processer inom Proton Finishing, både uppströms och nedströms i anläggningarna.

– Det känns riktigt stort att vi nu kan redovisa klimatavtryck ner på artikelnivå. Klimatberäkningar är lite klurigt då det inte finns så mycket att gå på men vi har lärt oss mycket på vägen som vi nu kommer bygga vidare på, säger Sandra Vatn, hållbarhetsutvecklare på Proton Finishing.

Vad är GHG?

GHG-protokollet står för Greenhouse Gas Protocol och är en global standard som används för att underlätta organisationers rapportering av växthusgasutsläpp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093