23948sdkhjf

Hållbarhet är framtidens trendspaning

Joakim Hahne är service manger hos Certex. I en nyhet tar han en titt i spåkulan kring vilka trender han ser i framtiden.

Certex levererar helhetslösningar inom stållinor, lyft och service. Med sin kunskap inom kvalitet, säkerhet och service hjälper de kunder att minska antalet lyftrelaterade olyckor på arbetsplatsen.

Deras service manager Joakim Hahne har tagit en koll kring vad för trender han tror vi kommer att se i framtiden.

– Jag är övertygad om att ett starkt hållbarhetstänk kommer att genomsyra branschen. Fler kunder har upptäckt fördelarna med att anlita oss för att reparera lyftredskap i stället för att kassera dem.

Utvecklingen går framåt och därför har de förändrat delar av sina arbetsmetoder och bland annat infört servicekoordinatorer som sköter allt från första kontakt ända till fakturering. 

– Det underlättar för kunden som nu får en och samma kontaktperson. Det har även underlättat för tekniker att fokusera på inspektionen. Genom detta har vi effektiviserat arbetet, så att vi får med oss rätt utrustning, rätt access till industrier eller byggarbetsplatser, som motsvarar de krav som ställs på personlig säkerhetsutrustning och passerkort.

Ser du någon spännande utveckling framåt kring nya tekniker eller metoder?

– Det händer mycket! Möjligheten till permanenta installationer vid induktionsmätning med Rope Watcher är väldigt i loopen. Med den metoden kan både vi och kunden läsa av och göra bedömningar av en stållinas skick, och på så vis undvika dyra inköp och byten i förtid. Det är en hållbar lösning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grafen kan spela viktig roll i framtidens vattenkraft
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
Amerikansk chiptillverkare förbjuds - utgör säkerhetsrisk
Oplanerat stopp på Forsmark
Afry och Sectra i samarbete för att stärka cybersäkerheten
För första gången i Europa – konferens om termisk sprutning

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094