23948sdkhjf

IoT-utvecklingssats från RS Components är klar att anslutas till avancerad molntjänstplattform

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

UrsaLeo-sensorsats med förregistrerad åtkomst till Google Cloud underlättar datahanteringen med instrumentpaneler, konfigurerbara aviseringar, analyser, API:er och mycket annat

Augusti 2018RS Components (RS) har lanserat en molnfärdig utvecklingssats som kickstartar IoT-avkänningsprojekt. Användaren kan packa upp produkten och inom minuter vara igång med att samla in och analysera data via en instrumentpanel.

UrsaLeo UL-NXP1S2R2-satsen innehåller en Silicon Labs Thunderboard™ 2-sensormodul som är klar att kopplas till UrsaLeos plattform i Google Cloud. Med den förregistrerade åtkomsten kan utvecklaren genast börja konfigurera egna instrumentpaneler och diagram, ställa in händelsebaserad text och e-postaviseringar och köra Google-analyser. Det finns appar och API:er för att hantera sensorer lokalt, köra diagnostik och smidigt dela information med annan företagsprogramvara och verktyg från tredje part, exempelvis BI-program för företagsinformation (Business Intelligence). 

Satsen går snabbt att starta och är enkel att använda. Användaren kan utveckla sina idéer och dra nytta av fjärravkänning och big data i sektorer som Industry 4.0, diagnostik inom bilindustrin, hälso- och sjukvård och allmän dataövervakning. 

Thunderboard 2-sensormodulen omfattar sensorer för temperatur, luftfuktighet, UV, omgivningsljus, lufttryck, inomhusluftens kvalitet, gasdetektering, en 6-axlars tröghetssensor, digital mikrofon och en Hall-sensor. Kretskortet har dessutom Silicon Labs EFR32™ Mighty Gecko-flerprotokollsradio på 2,4 GHz med funktioner för Bluetooth® Low Energy och egna kortavståndsprotokoll, samt Thread och ZigBee®. Den har en integrerad keramisk antenn och fyra ljusdioder med hög ljusstyrka. Den drivs via USB-anslutning, knappcell och externt batteripaket. 

Med UrsaLeo-programutvecklingspaketen kan användare portera helt utvecklad kod till anpassad maskinvara och dra nytta av funktioner för produktionsskalning och enhetshantering för att leverera användningsklara produkter och minimera TTM (tiden till marknaden).

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Sänd till en kollega

0.149