23948sdkhjf

RS Components utökar sortiment med pekskärmar för industriell automation

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Pekskärmarna från Pro-face, en del av Schneider Electric, är tänkta för industriella IoT-lösningar och fjärråtkomstsystem

Januar 2018 – RS Components (RS) har utökat sitt omfattande sortiment  av HMI-pekskärmar (Human Machine Interface) med ett urval av de mest populära enheterna för industriell automation från Pro-face i GP4100-serien. 

De användarvänliga och mångsidiga TFT-LCD-pekskärmarna i GP4100-serien från Pro-face har ett stort urval av anslutningsmöjligheter, hvilken betyder att de kan anslutas till de flesta industriella styrenheterna på marknaden. Den första lanseringen av Pro-face-produkter, som kan köpas hos RS, omfattar 10 modeller av pekskärmar med skärmstorlekar från 3,5 tum upp till 12,1 tum. De har standardanslutningar för Ethernet, RS422C, RS485, USB och SD-kort. RS lanserar även i en snar framtid två PLC-enheter med inbyggd pekskärm i LT4000M-serien från Pro-face. Dessa kompakta enheter, som erbjuder komplett funktionalitet, har integrerade in- och utgångar. För att underlätta felsökning kan skärmenhet och styrenhet bytas ut var för sig. 

RS tillhandahåller även tillbehör för Pro-face-sortimentet, bland annat en enkelt utbytbar skyddsfilm som skyddar skärmarna och PLC-enheterna med pekskärm mot smuts och mekaniskt slitage. Dessutom finns ett urval av kablar, kabelsatser och programmeringsmjukvara.

Konceptet Pro-face Connect levererar en Industry 4.0 IIoT-nätverkstopologi som möjliggör fjärråtkomst till produktionslinjer och maskiner. Systemet ger ingenjörer och teknisk underhållspersonal möjlighet att på ett säkert sätt få tillgång till det lokala nätverket i en fabrik eller produktionsmiljö och koppla ihop HMI-skärmar, PLC-enheter eller motorstyrningar, såväl som många andra nätverksanslutna enheter, till exempel kameror, servrar eller till och med PC-baserade system. Användare kan således fjärrstyra eller övervaka maskiner, samla in data eller utföra systemunderhåll från valfri plats i världen via internet med en dator, surfplatta eller smarttelefon. Det här kan spara kostnader genom att antingen eliminera restiden och utgifter för tekniker eller förkorta produktionsavbrott tack vare snabbt fjärringripande i maskindriften.

Pekskärmarna i GP4000-serien, och inom kort PLC-enheterna med pekskärm LT4000M-serien, från Pro-face lagerförs hos RS i EMEA- och APAC-regionerna.

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.104