23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Perstorp ökar driftsäkerheten med Airius trådlösa vibrationsgivare

Perstorp Specialty Chemicals har gjort en betydande investering i Airius trådlösa vibrationsgivare från SPM Instrument.

Beställningen omfattar Airius Wi-Fi-version som kommer att övervaka processkritisk utrustning vid Perstorps fabriker, vilket möjliggör effektiv övervakning av vibrationsrelaterade problem, minimerar risken för maskinskador och reducerar driftskostnaderna.

Perstorp har i sin senaste beställning förvärvat olika Airius Wi-Fi-versioner med både batteri- och 24-voltsmatning, samt givare för Ex-miljö. Dessa vibrationsgivare installeras löpande för att övervaka mekanisk kondition på processkritisk maskinutrustning vid fabrikerna i Perstorp. Mätdata lagras i en lokal server, med möjlighet till integration i överordnade fabrikssystem via OPC UA och Rest API.

Airius trådlösa vibrationsgivare erbjuder 3-axlig vibration och temperaturmätning i frekvensområde 10-1000 Hz och 2-5000 Hz. Den robusta och pålitliga Wi-Fi-tekniken möjliggör användning i olika produktionsmiljöer, inklusive svåråtkomliga och potentiellt farliga områden. Airius erbjuder en kostnadseffektiv och effektiv metod för fjärrövervakning av maskiner, och minskar därmed behovet av manuella inspektioner. Med de kortaste svarstiderna i segmentet ger Airius underhållschefer och ansvariga för driftsäkerhet möjlighet att fatta väl underbyggda beslut om underhåll och reparationer, samtidigt som risken för maskinskador minimeras.

Niklas Håkansson, underhållstekniker på Perstorp Specialty Chemicals, säger i en kommentar: ”Investeringen i SPM:s trådlösa vibrationsgivare markerar ett viktigt steg mot ökad driftsäkerhet och effektivitet i våra produktionsanläggningar.

Med över 130 års erfarenhet av innovativ kemi har Perstorp Specialty Chemicals konsekvent strävat efter att förbättra människors vardag världen över. Med 1 500 anställda globalt och baser i Asien, Europa och Nordamerika har företaget etablerat sig som en ledare inom branschen. Perstorps anläggning i södra Sverige, som varit i drift sedan 1881, är en av koncernens största produktionsenheter och fokuserar på att tillverka polyoler, specialpolyoler, formiat, organiska syror och formalin.

SPM:s trådlösa maskinövervakning möjliggör ett proaktivt underhåll och förväntas ha långtgående positiva effekter på Perstorp Specialty Chemicals produktionskapacitet och driftsäkerhet.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.032