23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonics nya medieprocessor förenklar multiprojektion för immersive entertainment

Den första i en ny serie medieprocessorer förändrar skapandet av platsbaserad underhållning – nu blir det enklare att göra innehållet levande med multiprojektion.

Platsbaserad underhållning växer snabbt över hela kontinenten. I dag meddelade Panasonic Connect Europe att de under 2024 lanserar den första av en ny serie medieprocessorer som är utformade för effektiv multiprojektion. Produkten är idealisk för både turnérande och fast installerad LBE (Location Based Entertainment) och kommer att förenkla arbetsflöden samtidigt som den levererar högkvalitativt innehåll för den platsbaserade underhållningsindustrin med hjälp av Panasonics marknadsledande projektorer.

Traditionellt installeras datorkraft för Immersive Entertainment i dedikerade serverrum – vilket tar upp värdefullt utrymme och kräver mycket kablage och ström. Den nya medieprocessorn möjliggör ett nytt flexibelt och effektivt tillvägagångssätt med datorkraft som distribueras lokalt i det modulära systemet, där varje projektor har sin egen GPU nära. Detta eliminerar kabeldragning och ger marginal för signalförluster.

Medieprocessorn kombinerar datorkraften hos en medieserver med flexibiliteten hos en kompakt och kostnadseffektiv mediespelare, vilket gör att innehåll kan projiceras på vilken yta som helst, till exempel platta och böjda skärmar. Framtida versioner får funktioner för välvda kupol och 3D-objekt. Den nya medieprocessorn kommer att finnas tillgänglig i två format: en kompakt hårdvarubox för bekväm placering utanför serverrummet och närmare projektorerna samt en Intel Smart Display Module-version (SDM) för integrering direkt i Panasonics SDM-utrustade projektorer vilket förenklar systemen. Båda versionerna kommer att finnas tillgängliga för en exklusiv förhandsvisning på ISE 2024 i Barcelona från 30 januari till 2 februari.

"För underhållningsindustrin handlar det om att leverera bästa möjliga uppslukande upplevelse för publiken med minimal ansträngning", förklarar Hartmut Kulessa, European Marketing Manager for Visual System Solutions på Panasonic Connect Europe. "Vår nya medieprocessor bygger på all vår erfarenhet inom den här sektorn och är enklare att transportera, installera och använda än traditionella medieprocessorer, samtidigt som den gör det enkelt att leverera den viktiga bildkvaliteten när man använder flera projektorer." 

Allt med den nya medieprocessorn är utformat för att göra livet enklare för operatörerna utan att kompromissa med kvaliteten. För turistattraktioner minskas transportutrymmet, installations- och inställningstiderna förkortas tack vare skräddarsydda funktioner, behovet av kvalificerade tekniker minimeras och användarna kan vända sig till en enda tillverkare vid eventuella frågor eller problem. För fasta installationer ger den också möjlighet att minska kostnaderna genom att eliminera behovet av serverutrymme och omfattande kabeldragning – vilket tar bort bakomliggande infrastruktur och ger mer plats för attraktionen. 

"Vår vision är att fortsätta förenkla AV-systemen och arbetsflödena för den platsbaserade underhållningsindustrin", tillägger Hartmut. "När vi går vidare kommer vi att utveckla ny funktionalitet för systemet samtidigt som vi ser till att användarna har flexibiliteten att bara uppdatera det de behöver. Detta kommer att förbättra användbarheten ytterligare och maximera avkastningen på investeringen för lösningen."

Boxversionen av Panasonic Media Processor är planerad att släppas under Q2 2024 och SDM-versionen kommer under Q4 2024.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.031