23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ta bort PVD-beläggning med laserrengöring

PVD-beläggningar blir alltmer populära inom flyg-, militär-, bil-, energi-, livsmedelsindustrin och andra stora tillverkningsindustrier där det ligger stor tonvikt på hållbarhet och livslängd

Tillverkare som använder andra beläggningsprocesser har också börjat titta på PVD-metoder. Med värmebeständiga och friktionsreducerande egenskaper är PVD-beläggningar idealiska för avancerade produkter, dekorativa ytbehandlingar, halvledare och medicinsk utrustning.

Varför behöver PVD-beläggning tas bort?
PVD-beläggningar är svåra att försöka ta bort  utan att påverka grundmaterialet. Skäl för att ta bort PVD-beläggningar kan vara:

  • För att få bort överskott av PVD-beläggning på fixturer och verktyg
  • För att frigöra de olika spänningar som har byggts upp i lagren. De kan spricka och släppa ut partiklar i renrumsmiljön.
  • För att frigöra de laddningar som har byggts upp mellan lagren – elektriciteten kan vara dödlig om den vidrörs.
  • För lönande borttagning – ta bort vissa lager som är dyrare och omarbeta de billiga lagren.

Varför använda laserrengöring för att ta bort PVD?
Den vanligaste metoden för att ta bort PVD-beläggningar har tidigare varit mediablästring med antingen sand eller torris. Detta aggressiva sätt att slå av materialet är effektivt men bara till viss del, eftersom det orsakar skador på grundmaterialet.

Jämfört med mediablästringstekniker kommer laserrengöring med en mängd fördelar, inklusive möjligheten att ta bort PVD-beläggningar utan att påverka grundmaterialet. Eftersom Cleanlasers laserrengöringssystem inte kräver några förbrukningsvaror och ingen arbetskrävande rengöring, är stilleståndstiden mellan rengöringarna praktiskt taget obefintlig – vilket gör att tillverkare kan påskynda den totala produktionstiden.

Hur kan vi hjälpa dig?
Det bästa sättet att avgöra om laserrengöring kommer att ta bort PVD-beläggningar från din produkt är att skicka ett prov till vårt applikationslabb på plats för testning. Väl här kan våra applikationsingenjörer köra tester för att identifiera om ett laserrengöringssystem är rätt för dig – och vilket som matchar dina applikationsbehov.

Kontakta oss redan idag på info@agaria.se eller 08-54066085 el. 08-51450940

Läs mer om borttagning av PVD på verktyg>>

Läs mer om borttagning av PVD-beläggning>>

#laserrengöring #cleanlaser #PVD #laserblästring #laserablation

Agaria AB
Sågvägen 7
184 40 Åkersberga
Österåkers kommun
Sverige
VAT nummer: SE556403168901

Kontaktperson

JA
Jonas Axelsson
VD
jonas.axelsson@agaria.se

Sänd till en kollega

0.062