23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic utrustar Toughbook 40 med militär kryptering

Panasonic TOUGHBOOK 40 utrustas med en självkrypterande hårddisk från det globala kommunikationsföretaget Viasat, vilket ger optimalt dataskydd på NATO-nivå.

Panasonic TOUGHBOOK 40 är redan byggd för att tåla vibrationer, vatten och damm och att tappas från hög höjd. Nu blir enheten ännu mer motståndskraftig, eftersom den från och med maj 2023 även kommer att vara utrustad med en självkrypterande hårddisk i form av Eclypt® Core Encrypted Internal Solid State Drive från det globala kommunikationsföretaget Viasat Inc. (NASDAQ: VSAT). Detta ger enheten en ny dimension när den används inom till exempel militär, gränskontroll och räddningstjänst, där datasäkerhet kan vara skillnaden mellan liv och död.

"Detta är nästa steg i att utöka vårt partnerskap med Viasat för att erbjuda enheterna med säkerhet på högsta nivå i hela Toughbook-serien", säger Jon Tucker, General Manager Engineering, Product & Mobility Solutions på Panasonic Mobile Solutions Business Division. "Med tanke på de nuvarande geopolitiska spänningarna i och utanför Europa växer efterfrågan på denna typ av mycket säkra, robusta och modulära flexibla enheter varje dag."

Den ultimata 14-tums robusta bärbara datorn är utformad för försvar, inklusive operativ användning till fots och i fordon, samt för fordonsdiagnostik, underhåll och utbildning. För polis och gränskontroll är enheten idealisk för operativ service som routing, identifiering av registreringsskyltar och identifiering av misstänkta. Den modulära designen tar robust datoranvändning till en ny nivå och gör det möjligt för mobila arbetare att snabbt och enkelt modifiera enheten för olika utmaningar genom sju expansionsområden.

Den nya helsvarta, kraftfulla modellen är byggd för att kunna användas under de mest extrema förhållanden, med säkerhets- och kommunikationsfunktioner på militär nivå. Windows 11 Secured-core-datorn är utrustad med en Intel Core i5-1145G7 vPro-processor (Intel® Core™ i7 vPro-processor® finns som tillval), 16 GB RAM (upp till 64 GB tillval) och en 512 GB NVMe OPAL SSD med snabbkoppling som standard (upp till 2 TB tillval). Den är nu också certifierad för användning med NATO-godkända och självkrypterande VIASAT-enheter med snabbkoppling, samt MIL-kontakter och dockningsstationer. För att omedelbart stänga av ljus och elektroniska överföringar ute på uppdrag har den också en dolt läge-funktion som aktiveras med en knapptryckning.

"Vi är glada över att utöka vårt partnerskap med Panasonic och integrera Viasats kryptering i TOUGHBOOK 40 för att erbjuda nästa generations robusta och optimalt säkra enheter", säger Hisham Awad, VD för Viasat UK. "Viasats Eclypt-teknik är utformad och tillverkad i Storbritannien och kombinerar sofistikerad autentisering, kryptering av hela disken och datalagring i en intern eller bärbar hårdvara som är skyddad mot manipulering. I händelse av stöld, förlust eller attack mot enheten hjälper SSD-enheten till att säkerställa att data är skyddade och säkra när den är avstängd. Vi ser fram emot att fortsätta ta fram avancerade lösningar för att hjälpa försvarsanvändare att skydda sina mest känsliga data."

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.031