23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SPM Instrument presenterar processoptimering för skaksiktar

Under 2022 introducerade SPM processoptimering med hjälp av HD-teknologi. Först ut att dra nytta av detta nya sätt att använda högupplösta vibrationsdata var kvarnar i gruvindustrin.

Nu följer man upp med ännu en applikation i denna kapital- och energiintensiva industri och lanserar processoptimering för skaksiktar.

Tack vare den exceptionella datakvaliteten kan HD-teknologierna för konditionsmätning tillhandahålla information inte bara om den mekaniska konditionen hos produktionskritiska maskiner utan också ge värdefulla insikter om hur industriella processer fungerar.

Optimering av effektiviteten i skaksiktar
I anrikningsprocessen är skaksikten en kostsam men oumbärlig del, inte sällan utan redundans. Dess effektivitet påverkar i hög grad produktionsnivåer och resultat. För optimal prestanda är det viktigt att rörelsen hos skaksiktens alla hörn är likadan. Hörnens rörelse i förhållande till varandra har stor påverkan på genomströmning och produktionshastighet. SPM:s lösning för övervakning av prestandan på skaksiktar är ett processoptimeringsverktyg för visualisering av hörnens rörelse. Lösningen ger insikter i dynamiken i klassificeringsprocessen och gör det möjligt för operatörer att optimera dess effektivitet.

Genom att övervaka hörnens dynamiska rörelse och jämföra deras form, med avseende både på den maximala avvikelsen från centrum och kastvinkeln för respektive hörn, är det möjligt att bedöma hur väl klassificeringen fungerar.

Övervakningslösningen upptäcker ogynnsamma förhållanden under klassificeringen som kan orsaka problem, exempelvis igensättning av material på siktdäcket, översköljning, mekanisk påfrestning, överbelastning, slitage på siktdäck, onödigt hög energiförbrukning och kapacitetsförluster. En väl fungerande skaksikt begränsar slitaget och förlänger därmed siktens livslängd. Dessutom minskar de stilleståndskostnader som uppstår i samband med manuell rengöring av siktdäcken.

SPM:s lösning för övervakning av skaksiktar ger en tydlig bild av hörnens cirkulära rörelse. Den ger värdefull information för att avgöra om sikten arbetar vid full kapacitet och är ett utmärkt hjälpmedel för både underhålls- och produktionsavdelningarna.

Övervakningslösningen kan också användas inom olje- och gasindustrin på s k shale shakers för hantering av returmaterial vid borrning.

Processoptimering och tillståndskontroll – en vinnande kombination
Att dra nytta av högupplösta processdata för att effektivisera tillverkningsprocesser är en vinnande strategi. I branscher med höga produktionskostnader är det tillståndsbaserade underhållets alla fördelar kombinerade med dem som uppnås genom processoptimering en framgångsformel i strävan efter högre vinster.

För mer information vänligen kontakta:
SPM Instrument AB
Telefon 0152-225 00 eller info@spminstrument.se   

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.032