23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Minsta multidirektionella kamera med PTZ för utomhusbruk

Övervakningskameran har AI-aktiverad analys, hög säkerhet och tillbehör för diskret användning inomhus och utomhus.

i-PRO Co. Ltd., en global ledare inom professionella säkerhetslösningar för övervakning och allmän säkerhet, utökar sitt sortiment av övervakningskameror med flera sensorer. WV-X86531-Z2 är branschens minsta och lättaste utomhusklassade multidirektionella + PTZ-kamera. Den har kraftfulla AI-funktioner och avancerad cybersäkerhet och är skyddad mot skadegörelse så att den går att placera på många olika platser.

För effektiv täckning av stora områden i hög kvalitet är det inget som slår en multisensorkamera. Och när den integreras med en kraftfull kamera med pan-tilt-zoom (panorering-lutning-zoom) får säkerhetsoperatörer det bästa av två världar. Traditionella kameror med flera sensorer plus PTZ brukar vara tunga och skrymmande, vilket lett till att de bara har kunnat placeras på högt belägna platser utomhus. Den nya utomhusklassade och vandalsäkra kameran WV-X86531-Z2 väger nästan hälften så mycket som konkurrerande multidirektionella PTZ-kameror. Vikten på bara 3,8 kg och måtten 250 x 195 mm gör den till den mest diskreta kameran i sitt slag. Eftersom den är mindre kan den monteras på lägre höjd, vilket gör att operatörerna kan utnyttja bättre synvinklar som ger högre AI-prestanda.

 "Vi anser att vi har skapat marknadens minsta och lättaste, vandalsäkra multidirektionella PTZ-alternativ för utomhusbruk”, säger Gerald Figols, VD på i-PRO EMEA. "i-PRO är branschledande när det gäller cybersäkra kant-AI-kameror. Att den här kameran är den enda multidirektionella med PTZ på marknaden som har sex kant-AI-applikationer gör den till den bästa i sitt slag."

 Kameran har upp till fyra 5 Mp-multisensorer plus PTZ-sensorn på 2 Mp. Varje multisensor har en brännvidd på 3,2 mm och 97 graders synfält, vilket ger upp till 360 graders panoramatäckning. Den inbyggda PTZ-kameran med automatisk spårning har 21x optisk zoom och en brännvidd på 4,0 till 84,6 mm. Den är helt integrerad så det krävs ingen dubbelmontering. Det krävs inte heller någon kalibrering mellan multisensorkamerorna och PTZ-kameran för att ställa in synvinkeln.

AI-analyser och automatisk spårning
I dagsläget är WV-X86531-Z2 den enda multidirektionella + PTZ-kameran med kantbaserad AI-analys, som stöder fyra unika applikationer för multisensorerna och två unika applikationer för PTZ-kameran för varningsmeddelanden och kriminalteknisk sökning. Kameran levereras förinstallerad med en stor uppsättning kostnadsfria AI-stödda analyser. AI-baserad objektigenkänning möjliggör en sömlös övergång från multisensorerna till PTZ-kameran, som tack vare automatisk spårning med AI låser fast på objektet. Operatörer kan också interagera med kameran genom att helt enkelt markera en ruta runt ett objekt i multisensorbilden och sedan automatiskt flytta PTZ-kameran till den positionen för en närmare titt.

 En säkerhetsoperatör kan använda i-PROs plugin-modul Active Guard för kriminalteknisk sökning med VMS-varningar som till exempel skickar ett meddelande när en person med röd skjorta och bruna skor går in i en byggnad. i-PROs multidirektionella kamera med PTZ ger en kontinuerlig, 360-graders täckning och jämför varje objekt i motivet med sökkriterierna. Så fort en person som uppfyller kriterierna visar sig kan systemet automatiskt panorera och zooma in för att bekräfta att det verkligen är den personen som söks.

Prestanda i svagt ljus
Eftersom färger är så viktiga för korrekt identifiering och spårning av objekt har multisensorkamerorna stöd för en minsta belysning på 0,12 lux, medan PTZ-kameran stöder belysning ner till 0,011 lux. Detta gör att kameran ger färgbilder även i miljöer med minimalt ljus. För de flesta användningsområden, till exempel kriminalteknisk sökning, är IR inte önskvärt eftersom det ställer om kameran till svartvitt läge. Kameran är utformad för att på bästa sätt utnyttja omgivande ljus från andra källor.

 Skyddad mot cyberattacker, väder och skadegörelse
WV-X86531-Z2 innehåller ett säkerhetselement som uppfyller standarden FIPS 140-2 nivå 3 för cybersäkerhet. Den har också ett digitalt certifikat utfärdat av GlobalSign. Kameran är IP66-, IP67- och IK10-klassad vilket gör att den kan monteras i en mängd olika miljöer inomhus och utomhus utan oro för skador från miljön eller vandalisering.

Enkel installation och hållbarhet
WV-X86531-Z2 kräver bara en LAN-kabel (med PoE++-ström) och två VMS-licenser. Den låga vikten och monteringssystemet med krok gör att installatörer sparar tid eftersom kamerahuset enkelt hängs upp och hakas fast. För mångsidighet och diskret användning inomhus finns ett inbäddat takfäste som tillbehör vilket placerar en stor del av kameran inuti taket, så att höjden reduceras med cirka 30 %. Multisensorlinserna har justering av lutningsvinkeln så att de passar de unika kraven för varje installation.

 Många PTZ-kameror använder sig av ett remdriftssystem som försämras med tiden. Remmarna sträcks ut, vilket försämrar precisionen när man riktar kameran mot önskat motiv. i-PROs PTZ-kameror använder i stället kugghjul för att ge en jämn och konsekvent precision och kräver inget rutinunderhåll.

 WV-X86531-Z2 finns i svart och vitt och har fyra multisensorer, WV-X86530-Z2 har tre.
Alla i-PROs multidirektionella modeller är NDAA-kompatibla.

 Mer information:

https://i-pro.com/global/en/surveillance/featured-products/new-multi-directional-plus-ptz

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.096