23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny generation 1-chip DLP-projektorer från Panasonic

De nya 1-Chip DLP-projektorerna i PT-REQ12-serien och PT-REZ12-serien tar den visuella upplevelsen till nya höjder.

Panasonic Connect Europe presenterade i dag nästa generations 1-chip DLP™-laserprojektorer. PT-REQ12-serien (4K) och PT-REZ12-serien (WUXGA) är utformade för att leverera nya produktionsmöjligheter och förenkla arbetsflödet för den platsbaserade underhållningsindustrin. Med upp till 12 000 lm ljusstyrka, 4K-upplösning och 240 Hz-projektion[1] med minimal latens är de två nya serierna idealiska för museer, uppslukande upplevelser och tillfälliga installationer för uthyrning och iscensättning.

Som den första 1-Chip DLP™-projektorn med Quad Pixel Drive, Panasonics 2-axliga pixelförskjutningsteknik, återger REQ12-serien autentiska 4K-bilder som är djupa, smidiga och detaljerade. Den stöder 240 Hz-projektion för mjuka bilder utan pixelmönster, med en minimal latens på 6 ms[2] eller mindre. Den är också utvecklad att fungera med tillbehöret ET-SWR10 Real-Time Tracking Projection Mapping System för projektion på hastigt rörliga föremål, vilket förbättrar interaktiva applikationer och scenföreställningar.

Optimerade linser förbättrar native-kontrasten och utvecklad Dynamic Contrast med nya scenanalyskretsar känner bättre igen ljusa och mörka områden i bilden och ger varje scen liv. Användare kan nu länka bort svartnivåjustering via geometrisk justering för att minimera avvikelser i svartnivån i överlappningar utanför bildvisningsområdet. Det går också att justera formen på den svarta kanten runt bilden för att passa krökta skärmar, genom upp till 17 kontrollpunkter för att säkerställa helt sömlös projektion på flera skärmar.

Smidigt arbetsflöde, förbättrad utbyggbarhet
För att förenkla installationen har båda serierna ytterligare funktioner, gränssnitt och alternativ som gör arbetsflödet smidigare. En ny linskonstruktion med ett minsta kastförhållande på 0,308:1 och ett maximalt kastförhållande på 3,38:1 och motordriven perifer fokusjustering[3] via fjärrkontrollen. Linsjusteringsområdet har också utökats, vilket gör det lättare att ställa in linsen vid olika förhållanden och utrymmen.

För att anpassa, skala och utöka projektoranslutningsmöjligheterna finns en Intel® SDM-specificerad kortplats för valfria proprietära eller tredjepartsfunktionskort integrerad. Detta möjliggör enkel addering av exempelvis DIGITAL LINK-terminalkort, 12G-SDI-terminalkort och Wireless Presentation System PressIT-mottagarkort.

Ytterligare användarvänliga funktioner inkluderar möjligheten att spara önskade testmönster till projektorn och kalibrera med hjälp av klientens innehåll utan källanslutning. Föraktiverade uppgraderingssatser för Geometry Manager Pro kan utöka programvarans funktionalitet ytterligare och automatisera kantblandning och kalibrering via kamera, vilket sparar tid och ansträngning vid installation.

Designad för pålitlig underhållsfri drift
De nya serierna är de första 1-Chip DLP™-projektorerna som har hermetiskt tillslutna optiska motorer med enbart vätskekylning, vilket möjliggör 20 000 timmars underhållsfri projektion. Den snygga nya designen är både kompakt och lätt – projektorerna väger bara 26 kg utan lins och är enkla att installera. För att förhindra avbrott under visningen växlar Backup Input-funktionen till en sekundär signal utan att skärmen slocknar om den primära signalen avbryts. Multi Laser Drive Engine förhindrar förlust av ljusstyrka vid den osannolika händelsen av diodfel.

PT-REQ12-serien med 8 000 lm-, 10 000 lm- och 12000 lm-modeller kommer att finnas tillgänglig under andra kvartalet 2023. PT-REZ12-serien med 8 000 lm-, 10 000 lm- och 12 000 lm-modeller kommer att finnas tillgänglig under tredje kvartalet 2023. För mer information, besök: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/pt-req12-series och https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/pt-rez12-series

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.047