23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ahlstrom-Munksjö AspaBruk investerar i onlinesystem från SPM

I beställningen ingår även konditionsövervakningstjänsten ServiceNet. Massabruket Aspa Bruk i Närke ska nu utrusta torkmaskin och flishugg med SPM’s mest avancerade onlinesystem Intellinova Parallel EN för tillståndskontroll.

Främst rör det sig om konditionsmätning på lager och drev på torkcylindrar och ledvalsar i torkmaskinen samt lager och drev även på flishuggen, allt för att undvika oplanerade stopp och haverier i syfte att uppnå högre maskintillgänglighet och maximerad produktion.

Med givare av typen DuoTech, som kombinerar de patenterade mätteknologierna HD ENV och SPM HD, erhålls tydliga och lättolkade mätresultat från både vibration- och stötpulsmätning med exceptionellt lång förvarningstid mot nedsatt mekanisk kondition. I ordern ingår också konditionsövervakingstjänsten ServiceNet, där larm, avvikelser och månadsrapporter löpande delges brukets underhållspersonal. SPM ansvarar för installation och leverans av nyckelfärdiga system.

Underhållschef Karl-Johan Ericsson förklarar brukets satsning: ”Satsningen på två onlinesystem ligger i vår strategi att förbättra maskintillgänglighet och säkerhet på Aspa Bruk. Vi har utvärderat processövervakning under en tid och sett att tillgången till fakta stärker oss att fatta rätt beslut om vidare åtgärder i rätt tid. Vi har samarbetat med SPM i flera år med handburen mätteknik och det känns helt rätt och naturligt att ta nästa steg med onlinesystem med övervakningstjänst.

Koncernen Ahlstrom-Munksjö är världsledande inom fiberbaserade specialmaterial, med verksamheten fördelad på divisionerna Filtration, Food & Consumer Packaging, Healthcare, Building Materials och Technical Materials. Koncernen har 45 fabriker i fjorton länder med ca 8.000 anställda. Årsomsättningen uppgick till ca 3.1 miljarder Euro för år 2021. Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk tillverkar blekt och oblekt sulfatmassa från förnyelsebar råvara. Massan är skräddarsydd för en rad specialprodukter som exempelvis hygienprodukter, grafiskt papper, elektrotekniska papper, greaseproof-papper och filterpapper. Bruket har ca 190 medarbetare.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.063