23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Luftburet och strukturburet ultraljud som nyckelkomponent

Är det viktigt att de som arbetar med underhåll och tillförlitlighet har de rätta verktygen för att kunna fatta bättre beslut om hur anläggningens tillgångar mår.

I början av luftburen och strukturburen instrumentering hade de flesta användare helt enkelt ett instrument när de behövde något att använda för att leta efter läckor. De första instrumenten som användes var enkla analoga instrument som användes för "sök- och lokaliseringstillämpningar", t.ex. för att upptäcka läckor. Tack vare utvecklingen av ultraljudsinstrument och mjukvara blev det fler användare av tekniken och nya användningsområden upptäcktes. Ultraljud anses nu vara ett perfekt komplement till andra tekniker för förebyggande underhåll, såsom vibrationsanalys och infraröd termografi. Antalet personer som använder ultraljud som en första försvarslinje för att förutsäga fel och brister i roterande utrustning och elektriska inspektioner ökar också.

Instrumenten är helt enkelt lyssningsenheter. Luftburna och strukturburna ultraljudsinstrument spårar ljud som inte hörs med normal mänsklig hörsel. En genomsnittlig mänsklig hörsel uppfattar ljud i intervallet 16-17 kHz. Ultraljudsinstrument lyssnar efter och upptäcker ljud i intervallet 20 kHz och högre. Instrumenten lyssnar faktiskt efter ljud som ligger över tröskelvärdet för normal mänsklig hörsel. Ultraljudsvågor är högfrekventa vågor med låg energi som tas emot av instrumentet. Instrumenten omvandlar sedan den högfrekventa ljudvågen till ett hörbart ljud som hörs av användaren via hörlurar som är anslutna till instrumentet. Eftersom ultraljudsvågor är högfrekventa och har låg energi kan ultraljudskällor lätt lokaliseras bland det omgivande bullret i en typisk industrianläggning.

De framsteg som gjorts inom ultraljudsinstrumentering har varit banbrytande. UE Systems senaste modell i Ultraprobe-serien, Ultraprobe 15000, är ett bra mått på hur långt instrumenten har kommit. Instrumentet har en stor färgskärm med pekskärm, inbyggd spektralanalys, inbyggd ljudinspelning, inbyggd digitalkamera och punktradiometer för temperaturmätning. Det tillgängliga programmet för datahantering används för att skapa förutbestämda platser för att ladda ner avläsningar för trendning. Detaljerade rapporter kan genereras med hjälp av programvaran, t.ex. ett kalkylblad för tryckluft/gas som visar potentiella kostnadsbesparingar och CFM-förluster från en undersökning av luft- eller gasläckage. Programvara för spektralanalys finns också tillgänglig. Detta gör det möjligt för inspektören att spela upp ljudfiler som har spelats in direkt av ultraljudsinstrumentet. Vyer inkluderar både FFT och Time Wave Form.

UE Systems Europe
Windmolen 20, Almelo
7609 NN Almelo
Netherlands
VAT nummer: NL853660335B01

Kontaktperson

MB

Sänd till en kollega

0.031