23948sdkhjf

Nytt försvarskontrakt till Exova

| Medlemsnyhet | Företag Element Materials Technology AB

Exova tecknar avtal med Försvarets materielverk.

Material- och mätteknikföretaget Exova, med huvudkontor i Linköping, har tecknat ett långsiktigt kontrakt med FMV, Försvarets materielverk, värt 245 miljoner SEK avseende tekniska tjänster för underhåll av försvarsmateriel.

Avtalet gäller i tre år med option till förlängning under ytterligare 2+2 år och avser provning, rådgivning och utbildning inom materialteknik och mätteknik.

- Avtalet bekräftar vår bredd och erfarenhet inom dessa tekniskt avancerade områden, och vi är självklart glada och stolta över det förtroende som FMV ger oss, säger Hans Åberg, VD för Exova Metech globalt samt för Exovas övriga verksamheter i Norden i ett pressmeddelande.

Materialingenjörer hos Exova Materials Technology kommer att arbeta som konsulter åt FMV inom bland annat kompositreparation, limning och tätning, svetsteknik, ytbehandlingsteknik samt driv- och smörjmedelsteknik. Avtalet omfattar även Exova Metech som kommer att leverera mätteknisk konsultation och kalibrering av mätinstrument åt FMV och Försvarsmakten.

Foto: Exova, ©Saabgroup


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Element Materials Technology AB

ASJ-vägen 7
582 54 Linköping
Sverige
Element Materials Technology AB

Sänd till en kollega

0.08