23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Luftfilter som skyddar oljan

| Medlemsnyhet | Företag Colly Filtreringsteknik AB

Genom att använda ett luftfilter som innehåller silikagel skyddas oljan från att kontamineras av såväl partiklar som vatten.

Luftfilter som håller vatten borta från oljan
Genom att använda ett luftfilter som innehåller silikagel skyddas oljan från att kontamineras av såväl partiklar som vatten. Själva luftfiltret förhindrar att partiklar från luften tar sig in i oljan när tanken andas i till exempel ett hydraulaggregat. Är luftfiltret dessutom utrustad med silikagel drar dessa även åt sig fukt från luften som annars kunnat kontaminera oljan.

Luftfilter med silikagel som adsorberar fukt
Luftfilter som har till uppgift att dra åt sig både fukt och partiklar från luften är utrustade med både ett partikelfilter och silikagel. Silikagel består av små orange fasta kulor som ändrar färg till grönt i takt med att de samlar upp fukt från luften. Färgändringen ger en tydlig indikation när filtret behöver bytas.

Hur fukt negativt påverkar oljan
En av de vanligaste anledningarna till att vatten hamnar i oljan i ett hydraul- och smörjsystem är fukt som finns i luften. Vatten som blandas i oljan orsakar korrosion när vattnet reagerar med metaller inuti tanken. Viskositeten på oljan ändras när den blandas med vatten med försämrade smörjsegenskaper som resultat. Additiverna i oljan som hanterar en viss mängd vatten förbrukas också fortare.

En liten investering för att undvika stora haverier
Ett köp av ett andningsfilter med silikagel är en liten investering med tanke på vad kostnader för ett haveri kopplat till vatten i oljan kan leda till. Luftfiltret gängas enkelt på en adapter som monteras på oljetanken viket ger en robust anslutning. Filtret fångar upp fasta partiklar, adsorberar vatten från luften och reducerar oljedimma med hjälp av aktivt kol som omsluter partikelfiltret.

Medlemsnyhet

Företag
Colly Filtreringsteknik AB

Box 81
164 94 Kista
Sverige
Colly Filtreringsteknik AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063