23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Waldec Group - På väg mot nya höjder

| Medlemsnyhet | Företag Waldec Group

Waldec Group går med full kraft mot sitt mål att bli den ledande aktören inom sitt område i Nordeuropa.

Waldec Group är en ledande leverantör av maskiner, verktyg, reservdelar och förbrukningsmaterial till metall-, gummi-, plast- och polyuretanindustrin. Företaget agerar som agent och distributör för välkända världsmärken som Covestro, REP, Wuxi Cast, Tung-Yu, Neotherm och Boe-Therm. Waldec är stolt över att tillhandahålla högkvalitativa produkter och effektiv kundservice. Företaget är verksamt i de nordiska och baltiska länderna från lokala regionala kontor.

Waldecs historia började 1989 i Finland. Den första viktiga vändpunkten markerades av ägarbytet 2007. Den nya ägaren hade ett internationellt tankesätt och började expandera verksamheten över till Skandinavien och de baltiska länderna. För att fira företagets 30-årsjubileum 2019 etablerade Waldec ett dotterbolag i Sverige och två år senare ytterligare ett dotterbolag i Norge.  

Starkare tillsammans - en enad Waldec-koncern

Den andra viktiga vändpunkten inträffade hösten 2021. Waldec genomgick dock stora förändringar innan dess: viktigast av allt var förenandet av deras varumärke. Detta innebar att CLE Baltic i Estland och Lettland bytte namn till Waldec Eesti OÜ och Waldec Latvia SIA.

Huvudsyftet med varumärkesbytet var att skapa ett mer integrerat företag både på insidan och utsidan; gränsöverskridande teamarbete med stor potential för kreativitet och lärande, och ett varumärke som är känt i hela Nordeuropa. Ett enhetligt varumärke kommer att hjälpa Waldec att sticka ut på marknaden och göra det möjligt för dem att bygga en bättre kontakt med sina kunder.

Dessutom utsåg Waldec Group sin allra första marknadsföringschef i november 2021. Företaget har tidigare förlitat sig mest på mun-till-mun-marknadsföring, men det räcker inte ensamt för att generera den tillväxt som de siktar på. Digital marknadsföring spelar en så dominerande roll och kan inte längre ignoreras av B2B-företag.

Henrik Neirama utsedd till VD

Den viktigaste vändpunkten hösten 2021 innebar förändringar i företagets ledning. Företagets tidigare CFO, Henrik Neirama, utsågs till VD hösten 2021. Henriks utnämning är en tydlig återspegling av företagets inriktning: entusiastisk och redo för nya utmaningar och fast besluten att säkerställa fortsatt framgång för kunderna. 

Företagets mål är att få en ännu starkare marknadsposition i Norden och Baltikum genom att ständigt utforska alternativ för att bättre stödja kunderna med deras industriella behov. Hållbar utveckling är framtiden, och Waldec vill gärna bidra till att skapa lösningar. Det finns enorma möjligheter för Waldec Group som ligger framför oss, och företaget arbetar hårt för att nå sina mål.

Jobbmöjligheter för teknisk personal

Under de senaste två månaderna har Waldec Group haft fullt upp med att rekrytera. Företaget har nyligen anställt en ny tekniker, en teknisk säljare och en samordnare för försäljning och administration. Företaget har fortfarande flera lediga tjänster i Finland, Estland och Lettland. Att vara attraktiv för begåvade medarbetare är ett av företagets viktigaste affärsmål: att förbättra medarbetarnas tillfredsställelse för att få bra medarbetare som stannar länge.

"Waldec Group har haft en lång och framgångsrik resa för att bli en av norra Europas ledande leverantörer till metall-, gummi-, plast- och polyuretanindustrin. Vi kommer dock inte att nöja oss med det nuvarande utan siktar på en stadig tillväxt där ökad varumärkeskännedom är en viktig del av strategin. Vårt mål är att vara den ledande aktören i norra Europa år 2027. Vi vill vara ett välkänt och respekterat företag i kundernas, leverantörernas och arbetsmarknadens ögon. För att uppnå det måste vi sticka ut på marknaden."
Henrik Neirama

Medlemsnyhet

Företag
Waldec Group

Järvvägen 14,
312 61 Mellbystrand, Sverige
Sverige
Waldec Group

Bilder och video

Waldec säljes område och kontorWaldecs nya VD, Henrik Neirama

Sänd till en kollega

0.095