23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Aktivistkampanj med syfte att skapa tekniska lösningar

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Kampanjen inleds med ett projekt där ingenjörer bjuds in att ta itu med luftföroreningar inomhus med hjälp av den nya plattformen för utveckling av sensorer i DesignSpark

RS Components (RS) har lanserat DesignSpark-kampanjen #ActivistEngineering som underbygger företagets redan starka engagemang för att uppmuntra och inspirera ingenjörer runt om i världen att ”göra det otroliga till verklighet, för en bättre värld”.

DesignSpark #ActivistEngineering-kampanjen startar med ett pilotprojekt som fokuserar på utmaningarna med ökande luftföroreningar, i synnerhet inomhusföroreningar orsakade av luftburna partiklar, hushållsgaser, kolmonoxid med mera. Kampanjen ”Air Quality” uppmuntrar de över en miljon registrerade medlemmarna i DesignSpark-nätverket att hjälpa till att designa, bygga och implementera ett globalt nätverk av portabla luftkvalitetssensorer för hemmet, arbetsplatsen och andra offentliga inomhuslokaler. Data från dessa delas sedan mellan medlemmarna.

För att stödja projektet har RS presenterat en ny ”molnaktiverad” open source-prototypplattform. Maskinvaran och programkoden har utvecklats i samarbete med DesignSpark-partners. DesignSpark Environmental Sensor Development Platform är baserad på en enkortsdator med trådlös anslutning till molnet. Setet består av en luftkvalitetssensormodul som ansluts till ett Raspberry Pi-kompatibelt kort med en touchskärm. Plattformen och de 3D-printade kapslingarna är optimerade för Raspberry Pi-modell 3B+, men alla modeller kan användas. Plattformen är också kompatibel med tilläggsmoduler (PMOD), så det är möjligt att ansluta till många olika PMOD-tilläggskort.

Air Quality-projektet kommer att genomföras i tre faser under sex månader från november 2021. En liten grupp deltagare från första fasen väljs ut som alfatestare för sensorutvecklingsplattformen. Dessa användare kommer att skapa och dela inspirerande projekt med DesignSpark-nätverket – vilket i sin tur banar väg för andra fasen i projektet, där alla DesignSpark-medlemmar kan delta och har möjlighet att vinna ett av 50 sensorpaket. Kommersiell tillgänglighet följer i sista fasen.

”Hållbarhet är avgörande för vår planets framtid, och därför uppmanar vi ingenjörer över hela världen att använda sina kunskaper och agera”, säger Mike Bray, Group Lead - Innovation and DesignSpark hos Electrocomponents. ”Genom den här typen av program hoppas vi att ingenjörer kommer arbeta tillsammans för att skapa hållbar design som kommer att leda till positiva förändringar för människor och samhällen.”

Lanseringen av programmet DesignSpark #ActivistEngineering stödjer målen för Electrocomponents Group, som den 4 november publicerade sin globala beredskapsplan för miljö, sociala frågor och styrning (ESG – Environmental, Social and Governance) inför 2030: For a better world

Se hur ingenjörer kan delta.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109