23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

PRO mesh P10 - En världsunik switch

| Medlemsnyhet | Företag Mattias Lindh Automation AB

PROmesh P10 är den enda switchen på marknaden som möjliggör för kontinuerlig kabeldiagnostik. Den har även en unik funktion för att mäta läckströmmar i Switchen är förberedd för PROFINET TSN och stödjer hatigheter upp till 2,5 Gbit.

Industriell switch för kontinuerlig kabelövervakning
För att säkerhetsställa funktionen i industriella nätverk är det viktigt att implementera verktyg som kontinuerligt kan övervaka och kontrollera kommunikationskvaliteten.

 Indu-Sols PROFINET-certifierade managed switch PROmesh P10 kan på ett pålitligt sätt kontrollera kommunikationens kvalitet.

I enlighet med rekommendationer från PI som kom ut 2018 skall man ha koll på läckströmmar i kommunikations kablars skärmar. Enligt normer satta av PI skall dessa strömmar inte överstig 40mA i nya system. Mätningar vi har gjort i installationer har visat på strömmar upp till 8A. Dessa strömmar skapar störningar i kommunikationen. PROmesh P10 har en inbyggd funktion för att övervaka läckströmmar. Som tillägg till detta har man också implementerat funktioner för kabeldiagnostik. Kontinuerlig övervakning visar snabbt om orsaken till ett fel var en defekt kabel, EMC-problem, eller något annat.

 PROmesh P10 är för närvarande den enda switchen på marknaden som möjliggör för kontinuerlig kabeldiagnostik och det finns en rad fördelar för både installatörer och användare:

Kontroll av inkoppling, Kabelns ålder blir spårbar, cykliska byten av kablar "som en försiktighetsåtgärd" kan ersättas med förebyggande underhåll och möjligheten till att kunna planera serviceintervall minskar underhållskostnaderna avsevärt.

 Alla funktioner går att nå från det inbyggda interaktiva webgränssnittet. I kommande firmware releaser kommer man också kunna läsa upp all data från diagnostiken till ett överordnat system via OPC UA. Switchen kan också konfigureras i automationssystem som till exempel Siemens TIA portal för att automatiskt generera larm till controllers.

 Produktspecifikationer:

  • 8 x RJ45 ports (10/100/1000 Mbps)
  • 2 x SFP ports (100/1000/2500 Mbps)
  • Technology : Cut-Through
  • Port statistics
  • Network load (per ms), -Errors, -Discards
  •  Error log with time stamps.
  • Integrated cable test - Wiremap, Cable quality evaluation.
  • EMC monitoring, leakage currents, 25 kHz sampling frequency, 0 till 10 A, 1 mA precision
  • Powersupply monitoring,
  • Temperature monitoring -40 to +60°C, 1°C presision. In/out going port mirroring.

Du kan läsa mer här:

PROmesh P10
 

Vi kommer gärna till er och demonstrerar produkten alternativt håller en introduktion online, det finns också möjlighet att låna produkter för test och evaluering. Förutom detta kan vi även erbjuda produkter, utbildningar och tjänster för nätverksdiagnostik För PROFINET, PROFIBUS, ASI, CAN, Ehternet IP. Samt EMC analyser. Exempel på kunder som vi jobbar med idag: ABB, SKF, SCANIA, VOLVO.

Vi frågor kontakta Mattias Lindh,
Mattias Lindh Automation AB.
mattias@lindhautomation.com
0705122705


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Mattias Lindh Automation AB

Åsgatan33
282 32 Tyringe
Sverige
Mattias Lindh Automation AB

Bilder och video

PROmesh P10 Cable diagnosticPROmesh P10 Cable diagnostic - Wiremap.

Sänd till en kollega

0.066