23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Noggrann mätning av plastdetaljer med röntgendatortomografi

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Ny kompakt bordsmodell för snabb mätning av interna och externa dimensioner på precisions plastdetaljer för fordonskomponenter och medicintekniska tillämpningar

Vid tillverkning av precisions plast- eller gummidetaljer, särskilt vid medicintekniska tillämpningar, blir toleranserna snävare och geometrierna mer och mer komplexa. Kontroll av alla relevanta interna samt externa dimensioner måste säkerställas direkt i produktionsprocessen. Vanliga taktila koordinatmätmaskiner (CMM) och optiska lösningar har här begränsade möjligheter. Även om dessa mätningar fortfarande ligger inom det möjliga så är de ofta extremt tidskrävande och det är en enorm utmaning att fixera objekten utan att ändra på geometrin. Mätningarna kan i många fall endast utföras på ett mindre antal delar i följd, eller endast på enskilda mätobjekt.

Lösningen på denna utmaning är industriell röntgendatortomografi, även kallat Computer Tomography, vilket är ett sensorinspektionssystem som ger en bild av komplexa industriella delar på insidan. För de nämnda tillämpningarna kan en lämplig utrustning vara TomoScope XS från Werth Messtechnik. Den nya modellen XS tar endast upp en yta motsvarande ett skrivbord. Med TomoScope XS görs mätningen med hög upplösning på bara några sekunder och med programvaran WinWerth kan mätningarna startas och utföras OnTheFly.

Eftersom plast och gummi har relativt låg densitet, så kan flera mätobjekt staplas inom mätytan och sedan mätas. Detta sparar ytterligare värdefull tid. På samma sätt kan redan monterade föremål mätas från två olika komponenter, såsom kanyler och katetrar, eller inom fordonsindustrin exempelvis anslutningsdon.

För utvärderingarna kan du jämföra data med en CAD-modell eller bara använda den skapade STL-bilden från punkt-molnet. En good/bad jämförelse mot en referens är också möjlig.

Du kan läsa mer om de olika programvarualternativen och de olika maskintyperna på vår hemsida www.kmk-instrument.se. Vi kan också gärna ge dig individuell rådgivning om vilken lösning som passar dina behov.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.063