23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lokalisera och inspektera spännstål och kabelkanalens status

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Detta är nummer sex i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då det finns ett stort antal föråldrade konstruktioner i samhället. Förutom byggnader, står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, vind- och vattenkraftverk, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de måste repareras eller helt enkelt tas ur drift. Följ vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Veckans ämne:  En vanligt förekommande princip vid konstruktion av broar är förspänning av betongkonstruktionen för att öka hållfastheten och livslängden. Spännstål ligger i kabelrör som injekteras med cement för optimal vidhäftning. Över tid kan sprickbildning orsaka korrossion på spännstålet. Att byta ut spännstål är ofta ett tidskrävande och kostsamt arbete. 

Problem: Vi behöver lolalisera spännstålet och kabelkanalernas status. Ofta ligger kanelerna för dessa spännkablar på 30-60 cm djup i brodäcket. Detta är för djupt för virvelström-system (Eddy Current) och för tidskrävande att inspektera och scanna en större yta med ultraljudsinstrument. 

Lösning: Med hjälp av Proceq GPR Live (GP8000) kan du extremt snabbt lokalisera var spännstålet ligger. Det spelar ingen roll om kabelkanalen är gjord av metall eller plast. Proceq GP8000 mäter ner till hela 70 cm djup med god upplösning.

Läs mer på vår hemsida gällande lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

 

Vi erbjuder mätlösningar av högsta möjliga kvalitet till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning samt oförstörande provning och hjälper vi dig hitta rätt lösning för dina behov.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.063