23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Trygghetslarm på äldreboende kan rädda liv

| Medlemsnyhet | Företag AWISECO AB

Att trygghetslarm på äldreboenden kan rädda liv låter kanske som en överdrift för många, inte minst om man tidigare inte hört talas om produkten och därmed ifrågasätter dess faktiska funktion.

Däremot är uttrycket om att trygghetslarm kan rädda liv ingen överdrift, utan det är snarare ett faktum som både sjukvårdspersonal och de äldre kan intyga på. 


Sen trygghetslarmets uppkomst har många äldreboenden, sjukhus, hemtjänster och andra lokaler inom vård och omsorg anammat dess smarta funktioner för att öka säkerheten och tryggheten för de som är i störst behov av det. Det bästa med trygghetslarm är inte bara att de möjliggör för vårdpersonalen att hålla koll på de äldre eller de med funktionsnedsättningar, utan med ett tryggt personlarm kan också de äldre få en bättre vardag. 


De äldre ska ha det tryggt
Faktum är att det finns en lag som säger att de äldre ska ha en trygg vardag, oavsett om de bor ensamma i sina hus eller om de flyttats till någon form av äldreboende. När man som äldre bor själv eller bara får hjälp med vissa sysslor några dagar i veckan är det inte alltid helt säkert att vardagen upplevs som varken trygg, trivsam eller trevlig. 


Det är just där som trygghetslarmet kommer in i bilden och kan göra sån enorm skillnad, och då menar vi inte bara för den äldre i fråga. Även vårdpersonalen som har hand om personen, samt anhöriga och personer i dess närhet kommer få glädje av personlarmet. 


Med det fäst runt armen eller runt halsen är det inte bara möjligt för den äldre att alltid få kontakt med en anhörig eller ansvarig vid behov, utan åt andra hållet så är det också möjligt att alltid hålla koll på personen. 


Trygghetslarm värnar om hälsan 
När man är äldre så är det inte heller helt ovanligt att man får problem med hälsan, och att det inträffar oförutsedda olyckor här och där händer allt oftare. Det är inte alltid möjligt att hålla koll på alla äldre som kan vara i behov av lite extra hjälp och uppvaktning, speciellt inte med tanke på att det ofta finns stora brister på vårdpersonal och andra medhjälpare. 


Genom att investera i en mini GPS Tracker kan man alltså slå två flugor i en smäll, där både de äldre och de som har hand om dem kan få en smidigare vardag med ökad trygghet. Det är även väldigt bra för de äldre som fortfarande bor hemma men som fortfarande kan råka trilla omkull, få ett anfall eller bara behöva lite hjälp. 


Ett personligt larm tillgängligt i alla lägen 
Med larmet vid sin sida är det alltid lätt skicka ett utrop på hjälp direkt. Då slipper man också känna en oro över att vara helt ensam, att man kanske inte hinner till telefonen i tid, eller att man inte kan få tag i någon på grund av bristande uppkoppling eller kommunikationsmöjligheter. 


Ett trygghetslarm är kopplat till ett vårdhem eller en larmcentral, så oavsett om den äldre eller den med funktionsnedsättning ropar på hjälp på grund av en mindre olycka eller akuta hälsoproblem finns det alltid hjälp att få. 


Det är inte alltid helt nödvändigt att man just är äldre eller har några funktionshinder för att ett trygghetslarm ska vara en säkerhet i vardagen. Även privatpersoner, barn och företagsledare kan investera i trygghetslarm och personliga GPS spårsändare för att skapa en tryggare tillvaro. 


Med andra ord är det en produkt som alla kan få glädje av, och gäller det inte äldrevårdsomsorgen eller sjukvården så kan det vara för ensamarbete eller vardagliga osäkerheter. Oavsett vad så ska alla ha möjligheten att skapa en tryggare och mer trivsam vardag, och det är sannerligen något som ett trygghetslarm kan ordna!

Medlemsnyhet

Företag
AWISECO AB

Utsiktsvägen 16
591 35 Motala
Sverige

Sänd till en kollega

0.111