23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Studera kökets dimensioner innan renoveringen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Köksrenovering på gång? Det är en bra sysselsättning då köket är ett rum du och din eventuella partner sannolikt spenderar mycket tid i.

En köksrenovering kan dock vara svår. Planera därför noggrant innan du sätter igång för att det ska bli så bra som bara möjligt. Nedan kommer några tips att tänka på för att du ska bli nöjd med resultatet.

En ritning över köket
Ett bra första steg är att göra en ritning av köket. Då ser du tydligt och klart kökets dimensioner med mått. Om du inte gör detta noggrant kan otäcka överraskningar uppstå. Tänk att du nästan är helt klar med köket men inte får plats med spisen för att köksbänken är för lång? Ett onödigt misstag som kostar tid och pengar.

Ofta finns en sk. arkitektritning över huset. Det är en ritning som visar husets dimensioner och mått. Dessa bör du stämma av genom att själv gå runt och mäta för att kontrollera äktheten. Arkitektritningar ska och bör finnas i alla hus och lägenheter. Vet du inte var de finns? Kontakta då hyresvärden eller den föregående ägaren.

Minimera transportsträckor i köket
Eliminera onödiga transportsträckor i köket. Tänk på hur och var du använder köksartiklar. Förvara frukostmat och skålar nära frukostbordet. Förvara burkar och påsar på en praktisk plats som är nära där du förbereder rester från middagen. Tallrikar, glas och bestick bör finnas nära diskmaskinen så att det går snabbt att tömma den.

Du behöver utrymme i köket
Ett kök behöver mycket utrymme att röra sig på. Är det trångt är blir det lätt irriterat i köket - speciellt om det är flera som är där samtidigt. Utrymmet vid spisen bör vara minst 110 cm brett för ett kök med en platta och det dubbla för två plattor.

Försök sätta in dig i en vanlig dag i köket. Det ska inte kännas trångt och finnas tillräckligt med svängutrymme. En tumregel: bygg hellre med lite för mycket plats för att stå och jobba än lite för lite.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063