23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Framtidens stationer - Intelligenta mobiliteter!

| Medlemsnyhet | Företag AWISECO AB

Att vi behöver smarta mobilitetslösningar är det något som varit uppe på tapeten länge. Detta är något som det arbetas på för fullt.

Eftersom att många människor även bor på landsbygden så är det en fråga som är högst viktig, då kollektivtrafiken för många som inte har egen bil blir otroligt viktig. Även om det är många som flyttar in till städerna där det är enklare att åka kollektivt, så är detta också viktigt för att göra mindre påverkan på miljön. Idag så testas det redan nya typer av mobilitetslösningar där fokus ligger på att erbjuda ett större utbud av olika mobilitetstjänster.

Idag finns det bil- och cykelpooler i många av de större städerna bland annat, men det krävs fortfarande fler nya och innovativa lösningar för att underlätta färden för de som bor längre ut i landsbygden. Något annat som det satsats mycket på under senaste åren är laddstationer för elbilar för att minska miljöpåverkan och för att fler ska satsa på att skaffa elbilar istället för bränsledrivna fordon. Mobilitetslösningar är inte bara viktigt för trafiken utan det är även viktigt för att förbättra arbetssituationen med lösningar som ökar transportsäkerheten på företag som innefattar transport och tunga laster t.ex. Det finns många företag som arbetar för att förbättra mobiliteten även inom dessa områden, bland annat Tente – länk och länkhjul. Samhället utvecklas i snabb takt för att skapa innovativa lösningar som med teknikens hjälp idag kan förbättra många miljöfrågor som tidigare varit ett problem. 

 Digitaliseringen skapar möjligheter för bättre mobiliteter!


I takt med att samhället blir mer och mer digitaliserat så ligger det också ett stort värde i att ordna med bättre mobilitetslösningar som går hand i hand med denna utveckling. Här ser man över hur vi kan använda dagens teknik för att skapa bättre mobiliteter. I många större städer har vi problem med trafikstockningar, vilket beror på att många tar den egna bilen istället för att åka kollektivt. Ofta är det dem som bor en bit utanför städerna som behöver ha egen bil för att kunna ta sig till och från sina arbeten bland annat.

 

Lund, som har en av Sveriges största centralstationer har tusentals resenärer dagligen kommer att byggas ut för att fler människor ska kunna resa kollektivt bland annat. Detta är ett av de många projekt som pågår för att förbättra mobiliteten i Sverige. Tanken bakom projektet är givetvis att fler människor ska kunna åka kollektivt och att detta ska leda till en minskad miljöpåverkan och bättre förbindelser även till landsbygderna. Planen är givetvis att vi i framtiden ska kunna göra så lite åverkan på miljön och att fler människor ska kunna resa kollektivt istället för att behöva köra sin egen bil. Hand i hand med detta och olika mobilitetslösningar, som exempelvis laddningsstationer för elbilar så kommer vi att bli ett mer miljövänligt land, där även boende utanför de större städerna innefattas. 

Medlemsnyhet

Företag
AWISECO AB

Utsiktsvägen 16
591 35 Motala
Sverige

Sänd till en kollega

0.047