23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Behov att kartlägga korrosionsangrepp på armering i betong

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Detta är nummer tre i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då det finns ett större antal föråldrade konstruktioner i samhället. Förutom byggnader står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, hamnar, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de måste repareras eller tas ur drift. Följ vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Veckans ämne: Jag har nu detekterat armeringen, men behöver kartlägga eventuellt korrosionsangrepp?

Problem: Det kan vara tidskrävande och kostnadsdrivande att utföra denna inspektion, då det normalt sätt är nödvändigt att borra öppningar på flera platser i betongen för att visuellt kontrollera. Korrosionsfläckar kommer sannolikt att missas, eftersom man endast kan borra slumpmässig och inte kan inspektera stora ytor, vilket kan leda till en felaktig helhetsutvärdering. Metoden att borra öppningar är även en förstörande provningsmetod vilket innebär att konstruktionen måste repareras efter utförd inspektion. 

Lösning: Med hjälp av Proceq Profometer Corrossion instrument, för oförstörande provning med s.k. halvcells-potentialmätningsteknik, kan du snabbt och noggrannt få en övergripande utvärdering av var det kan förekomma korrosionsangrepp på armeringen i betongen.

Läs mer på vår hemsida gällande denna lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

 

Vi erbjuder kvalitativa mätlösningar till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning och oförstörande provning hjälper vi dig hitta rätt lösning för ditt företag.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.062