23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Verifiering vid tillverkning av Ventilatorer

| Medlemsnyhet | Företag Kompauto Nordic AB

COVID-19 pandemin medför i extrema utmaningar inom sjukvård. Tillverkning av medicinsk utrustning som behövs till sjukhuspersonal för att rädda kritiskt sjuka medan de skyddar sig själva från sjukdomen har blivit en kritisk prioritering globalt.

För att möta den explosionsartade efterfrågan som COVID-19 medfört arbetar företag som tillverkar ventilatorer hårt för att öka produktionseffektiviteten.

På grund av utmärkt repeterbarhet och noggrannhet används massflödeskontrollers och tryckregulatorer i testriggar för att kalibrera, validera och testa dessa nya ventilatorer.

COVID-19 är ett infektiöst virus som attackerar frisk lungvävnad vilket kan leda till andningsproblem. Majoriteten av de smittade människorna har endast milda symtom medans ungefär 14% behöver sjukhusvård och syrestöd. Mekaniska ventilatorer används för att hjälpa de personer som drabbas hårdast av viruset. Ventilatorer förser fuktad och trycksatt luft till lungorna för att hjälpa till med syreupptag.

Massflödes- och tryckregulatorer från Alicat Scientific används som kalibreringsinstrument i tillverkningsprocessen. Alicats styrenhet erbjuder ett branschledande kontrollerbart flödesområde samt ger möjligtheter att snabbt ändra börvärden till en ventilator för att testa högsta möjliga noggrannhet och repeterbarhet för dessa livsnödvändiga ventilatorer. Detta verifierar att de tillverkade ventilatorerna arbetar inom enhetens specificerade data.

En ventilator kräver ett specifikt flödeshastighet- och tryckförhållande för att säkerställa att tillräcklig syretillförsel når patienten vilket gör att en exakt kalibrering av ventilatorn är ett måste.

Eftersom lungkapaciteten varierar beroende på individ måste en ventilator måste kunna flöda olika mängder syrerik luft till varje patient med hög noggrannhet. Mängden luft en ventilator pumpar in i patientens lungor är beroende av många olika faktorer som inkluderar lungfunktion och syremättnad i blodet. Andningsfrekvensen för en mekanisk ventilation kan bestämmas i relation till syremättnadsnivåer eller av ett förutbestämt antal andetag per minut. Det är väldigt viktigt att ventilatorn är kalibrerad mot en pålitlig och stabil standard så att visuell flödeshastighet och faktisk flödeshastighet är densamma varje gång (repeterbarhet). Här kommer noggrannheten, repeterbarheten samt den noggranna NIST-spårbara kalibreringen hos Alicats massflödes-och tryckinstrument in i bilden för att säkerställa högsta möjliga säkerhet för patienterna.

Läs mer i bifogad PDF och besök www.alicat.com för mer info.

Ring oss +46 (0)10 130 10 00 eller fyll i vårt kontaktformulär för en presentation via webbmöte med någon av våra applikationsspecialister.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Kompauto Nordic AB

Box 265
771 43 Ludvika
Sverige
Kompauto Nordic AB

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078