23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Behöver du detektera armeringen och mäta täcktjocklek

Detta är nummer två i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då antalet föråldrade konstruktioner i samhället är många. Förutom byggnader står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, hamnar, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de borde tas ur drift.

 

Veckans ämne: Jag behöver snabbt detektera var armeringen är och uppskatta betongens täcktjocklek.

Problem: Det kan vara tidskrävande och kostnadsdrivande att utföra denna inspektion, då det normalt sätt är nödvändigt att borra öppningar på flera platser i betongen för att verkligen mäta betongens täcktjocklek. Detta är en förstörande provningsmetod som innebär att håltagningen måste repareras efter utförd mätning.
 
Lösning: Med hjälp av Proceq Profometer serie av instrument, för oförstörande provning med virvelströms-teknik, kan du snabbt och med hög noggrannhet uppskatta betongens täcktjocklek och identifiera armeringens position och diameter.

Läs mer på vår hemsida gällande denna lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

Vi erbjuder kvalitativa mätlösningar till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning och oförstörande provning hjälper vi dig hitta rätt lösning för ditt företag.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se

 

 

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Sänd till en kollega

0.062