23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Limma EPDM – så väljer du rätt lim till etenpropengummi

| Medlemsnyhet | Företag G A Lindberg ChemTech AB

Att limma EPDM kräver viss hänsyn då denna typ av gummi ofta är mer svårlimmad än andra typer på grund av sin låga ytspänning. Dessutom innehåller EPDM olika typer av mjukgörare som gärna vandrar ut från gummit och in i en limfog.

Att limma EPDM kräver viss hänsyn då denna typ av gummi ofta är mer svårlimmad än andra typer på grund av sin låga ytspänning. Dessutom innehåller EPDM olika typer av mjukgörare (ibland mineralolja) som gärna vandrar ut från gummit och in i en limfog. Med det sagt så är EPDM-gummi inget entydigt begrepp. Det finns många olika sammansättningar på EPDM som är olika lättlimmade. Alltså är det viktigt att alltid testa.

EPDM, eller etenpropengummi, är en typ av syntetiskt gummi. Denna typ av gummi hittas i många olika typer av applikationer – allt från o-ringar, tätningar, detaljer inom bilindustrin mm. EPDM är ofta kemikaliebeständigt och brukar också tåla väder och vind mycket väl. Normalt sätt är gummit svart, icke-klibbigt och ytan känns nästan pudrig.

För att limma EPDM kan du använda bland annat cyanoakrylat eller strukturella akryllim. Dessa typer är bra val om du gärna vill undvika förbehandling.

Läs vårt senaste blogginlägg för att lära dig mer om;

Rengöring av EPDM

Limma EPDM med cyanoakrylat

Limma EPDM med strukturellt lim

Limma EPDM med silikon

Limma EPDM med gummilim

Limma EPDM med hjälp av förbehandling

G A Lindberg - din expert på Lim & Smörjmedel


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
G A Lindberg ChemTech AB

Raseborgsgatan 9
164 06 Kista
Sverige
G A Lindberg ChemTech AB

Sänd till en kollega

0.078