23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Visualisera för ökad säkerhet

| Medlemsnyhet | Företag Nodd AB

Varje månad läser vi med bestörtning om nya arbetsplatsolyckor. Många skadas för att man inte lyckats medvetandegöra hur arbetsuppgifter ska utföras på ett säkert sätt. Det är lätt att bära information bättre.

Varje månad läser vi med bestörtning om nya arbetsplatsolyckor. Många skadas för att man inte lyckats medvetandegöra hur arbetsuppgifter ska utföras på ett säkert sätt.

Ändå saknas det ofta inte instruktioner eller utbildning. Problemet är istället att informationen är svår att ta in och svår att komma ihåg. Detta beror ofta på att man använder ord – och hur många kommer egentligen ihåg en enda mening de hörde igår?

Här kan bättre visualisering vara en del av lösningen.

Istället för att förlita sig på orden – kanske i instruktionen; kanske som en plansch på väggen – kan informationen visualiseras så att man lättare ser den, förstår den och kommer ihåg den.

  • Processer behöver inte läsas; de behöver förstås.
  • Istället för att påminna om ordrika ”vägbeskrivningar”; ge personalen ”kartor” som tas fram – eller sätts upp – där de behövs.

- Innan en visualisering påbörjas är det bra att kartlägga risker och problem, avvikelser och driftstopp. Vet man kanske redan nu vad som skulle behöva kommuniceras bättre, säger Johan Lundell, VD på Nodd AB.

Nodd AB erbjuder produkter och tjänster för visualisering av information, kunskap och data; allt för att förbättra informationsöverföring.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nodd AB

Virdings allé 32B
754 50 Uppsala
Sverige
Nodd AB

Sänd till en kollega

0.078