23948sdkhjf

Expansionskärl som håller måttet – en allt viktigare fråga

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I tider av ett ökat behov av nybyggda fastigheter är en klar trend dessvärre negativ.

Många byggherrar ser chanserna till ökad vinst genom att både anställa arbetare och entreprenörer på tveksamma grunder, men även att både från grunden till fastställande av de nya fastigheterna installera grundläggande utrustning av sämre kvalitet. Allt för att spara tid och pengar. I media har vi ofta hört talas om fuskbygge, och när det kommer till expansionskärl har det klart uppstått fler fall av skador på både egendom och person som är relaterade till dåliga expansionskärl som exploderar. Här ska vi reda ut vilken innebörd det har för dessa både parter, och för din plånbok i både det långa och korta loppet att lägga lite extra krut på expansionskärlet i ditt hem.

Grunderna för ditt expansionskärl
Läser du artiklar på U&D är du med största säkerhet redan medveten om både vad ett expansionskärl är och vilken betydelse det spelar i ditt hem. De flesta gör å andra sidan inte det, och vanligare är det i storstäderna där både hyreslägenheter och anlitade tekniker utför jobbet åt en i högre grad. Ett expansionskärl kan härmed konstateras sköta det överskott av vatten som uppstår i anslutning till ett värme- eller kylningssystem. Hade man inte använt sig av expansionskärl idag hade det resulterat i att systemen sprängts, vilket ofta också är mer förekommande med kärl som inte håller måttet helt enkelt.

Satsa på kvalitet till lägre pris
Det är enkelt att prata om kvalitet till lågt pris, särskilt när det ofta är vad som nämns i varannan reklam. Det är dock ingen omöjlighet, och inte heller någon kliché. Här ska du få rekommenderat både en återförsäljare av expansionskärl och vad som kan vara bra att tänka på när du ska köpa ett nytt sådant. Det första du kan ha i åtanke är om du bör köpa ett kärl för ett slutet eller öppet system, därför att det synnerligen är så att dessa skiljer sig åt. Ett öppet system är mer rekommenderat i allt högre utsträckning, både för att tekniken blir allt mer norm i vårt samhälle idag men också rent tekniskt då hållbarheten naturligt förlängs då stängda system kan placeras intill värmepannan och därmed minskar risken för korrosion som en placering för öppna system, så som på en vind, är typiskt mer benägna att drabbas av.

Det stängda värmesystemet ökar din komfort
Enklare och ofta billigare på grund av minskad underhållning. Det gör att du kan tillbringa din tid på viktigare saker. Samtidigt är ju just ditt varmvattensystem bland det mest grundläggande för din komfort och en självklarhet i den livsstil vi lever idag. Ska du ut och köpa ett nytt expansionskärl – satsa då på en av bra kvalitet. Bestäm dig för att göra så oavsett vad det gäller när det kommer till ditt hem. Ett försök till att spara några slantar kan ha oväntade konsekvenser som är dyrare i längden. Flexcon expansionskärl är en klassiker när det kommer till kvalitet och elegans. Bara se kärlets design så förstår du med. Samtidigt har du driftsäkerheten garanterad för en längre tid framöver!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.053