23948sdkhjf

258 miljoner för övervaknings- och styrsystem

Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, PUB har tilldelat teknikbolaget ABB ett kontrakt värt cirka 30 miljoner dollar, cirka 258 miljoner svenska kronor för att leverera ett komplett övervaknings- och styrsystem för hela Tuas vattenreningsverk.

Med en behandlingskapacitet på 800 000 kubikmeter​ per dag – tillräckligt för att fylla över 300 swimmingpooler i olympisk storlek – ska Tuas vattenreningsverk säkerställa Singapores vattenförsörjning genom rening av avloppsvatten.

- Vattenbehovet i Singapore ligger idag på cirka 1 627 727 kubikmeter per dag, varav hushållen förbrukar 45 procent och industrin resten. Per 2060 förväntas vattenbehovet att nästan fördubblas. För att klara denna efterfrågan är det avgörande att sluta vattenkretsloppet och säkerställa att varje droppe samlas in, behandlas och återanvänds. Vi är glada att kunna stötta denna strävan att behandla och rena vatten vid Tuas vattenreningsverk och samtidigt hjälpa till att hantera och spara den energi som behövs i processen, säger Peter Terwiesch, chef för ABBs affärsområde Industrial Automation.

Genom att integrera ett elövervakningssystem tillsammans med ett system för fastighetsdrift kan operatörer övervaka ventilations- och luftkonditioneringssystem och, ytterst, hantera energiförbrukningen på hela anläggningen.

- Tuas vattenreningsverk har tagits fram som en kompakt installation som är självförsörjande på energi. Lösningen möjliggör drift med ett litet team av operatörer på plats för en fullständig överblick över driften och tillgång till alla processdata för att kunna fatta beslut kring optimering av prestanda i realtid, säger Brandon Spencer som är chef för ABBs division Energy Industries.

Larmövervaknings- och säkerhetssystem kommer också att användas för att hjälpa till att säkerställa industriell styrning, inklusive cybersäkerhetslösningar som bedömer olika hot och testar sårbarheter i enlighet med Singapores strikta cybersäkerhetskrav. För att uppnå en framgångsrik implementering och leverans av alla system kommer operatörer att ges simulatorutbildning.

ABBs serviceteam kommer att tillhandahålla fortlöpande resurs- och systemövervakning och förebyggande underhåll i ytterligare åtta år efter det att konstruktionen slutförts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142