Global kunskapsplattform nu i Sverige
Schneider electric har lanserat sin globala kunskapsplattform Exchange. Det är ett digitalt ekosystem där experter, innovatörer, utvecklare och startups kan mötas för att hitta lösningar i frågor gällande hållbarhets- och energiutmaningar.
Här erbjuds branschöverskridande möten och en digital marknadsplats. Plattformen tillhandahåller även ett stort nätverk för tillgång till tekniska verktyg och tillgångar för att utveckla, dela och sälja digitala innovationer och IoT-lösningar.
– Digitaliseringen fortsätter att revolutionera sättet vi arbetar på. Världen kan inte längre fungera i enskilda silos, utan behovet för bättre samarbeten mellan olika kompetensområden har skapat nya möjligheter och lösningar. Schneider electric Exchange sammanför olika typer av ekosystem av digitala innovatörer och experter, något som möjliggör starkare samverkan, snabbare delning av kunskap och skapande av innovativa lösningar, säger Jan Kaihoej, VP Nordic & Baltic Industrial Automation på Schneider Electric.
Kunskapsplattformen drivs genom företagets ekosystem av digitala partners för att accellerera och skala upp sitt innovationsarbete, och erbjuder företag de verktyg som behövs för att använda AI för att lösa verkliga problem.
Exempel på partners är Accenture, en global managementbyrå, som utökar möjligheter för användare att skapa anpassade lösningar och utveckla digitala affärsmodeller i ekosystemet.
En annan partner är Claroty, en säkerhetsspecialist på OT-infrastrukturer (Operative Technical), som erbjuder sin expertis inom industriell cybersäkerhet och arbetar med företag för att adressera de större digitala risker som integrerade IIoT-lösningar kan innebära.
– Vad som differentierar Schneider electric Exchange är att det sammanför människor från olika branscher och expertområden som alla delar en passion för de stora frågorna inom hållbarhet och energieffektivisering. Plattformen möjliggör ett effektivt samarbete och bidrar till nya typer av interaktioner mellan olika ekosystem samtidigt som allt innehåll, IoT-applikationer, mjukvaror, dataset och verktyg blir tillgängliga för alla, säger Jan Kaihoej.