23948sdkhjf

Ofantligt mycket pengar till norrländskt järnvägsunderhåll

Regeringens nationella plan för infrastrukturen har en budget på 700 miljarder kronor. Fredrik Lundh Sammeli (S), ordförande i Justitieutskottet menar att en stor del av satsningen tillfaller Norrland berättar han för NSD.

- Det är 100 miljarder mer än vad som satsades under förra perioden och vi får verkligen mycket av den satsningen till vår del av landet. Påtryckningarna har definitivt gett resultat. Infrastrukturministern och näringsministern är fullt medvetna om Norrbottens betydelse, både vad gäller gods- och persontrafik, säger han till NSD.

Nu kommer SJ att satsa stort på att rusta upp nattågen.

- Norrtåg tycker jag haft bra standard medan SJ har ett arbete att göra. Därför är det också glädjande att SJ sagt att de ska göra en stor satsning på att rusta upp bland annat nattågen, vilket kommer förbättra trafiken till och från norra Sverige. Det är ett pussel av förbättringar som tar lång tid att åstadkomma men det viktigaste från politikens håll är att vi säkerställt att det kommer satsas ofantligt mycket pengar de kommande åren, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094