23948sdkhjf

Utökar onlinemätningar i massafabriken

SCA Packaging Obbola investerar i sina två första onlinesystem av modellen Intellinova Parallel EN.

Intellinova Parallel EN är ett mätsystem från SPM med sexton kanaler, där mätning kan ske både parallellt och synkront på samtliga. Systemet erbjuder omfattande funktionalitet och flexibilitet för olika mätkonfigurationer.

I köpet ingår även 32 DuoTech-accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning i samma sensor, med de båda patenterade HD-teknologierna HD ENV och SPM HD.

Mätsystemen ska övervaka mekanisk kondition för en tvättpress och ett tvättfilter, som båda är långsamtroterande applikationer. För fyra av lagren tillhörande tvättfiltret är varvtalet så lågt som två varv per minut.

Mätdata analyseras i mjukvaran Condmaster Ruby 2018 som erbjuder mängder av analys- och diagnostikfunktioner. Installation och driftsättning av systemen sker innan årsskiftet 2017/2018, i samarbete mellan SCA och SPM.

- Med den här utrustningen kommer vi att kunna agera mer proaktivt och därmed öka tillgängligheten på anläggningen, säger Per Wiklund, underhållsingenjör på SCA Packaging Obbola.

Intellinova i andra versioner används redan sedan flera år på anläggningen i Obbola.

HD-data och god anslutbarhet mot andra system gör att Intellinova Parallel EN fungerar utmärkt i Industri 4.0-sammanhang, där datakvaliteten har stor betydelse för precisionssäkra analyser och tillförlitliga beslutsunderlag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063