23948sdkhjf

Två verktyg mot utpressningsprogram

ESET har släppt två mycket användbara verktyg som kan användas för att bekämpa de senaste utbrotten av ransomware-attacker.

Det första verktyget – EternalBlue Vulnerability Checker – undersöker om Windows-installationen har uppdaterats för att täppa igen säkerhetshålet EternalBlue, som ligger bakom den senaste ransomwareepedemin WannaCry och som fortfarande används för att sprida miningprogram för kryptovaluta och annan skadlig programvara.

ESET:s nätverksdetektering av säkerhetshålet EternalBlue lades till den 25 april, det vill säga före utbrottet av WannaCry-hotet.

Det andra verktyget som släppts av ESET är en dekrypteringslösning som hjälper personer som drabbats av en variant av Crysis, som är ett utpressningsprogram som lägger till filändelserna .wallet och .onion till de krypterade filerna.

Båda verktygen kan laddas ned från ESET:s webbplats.

ESET har under 30 år tagit fram programvaror och tjänster inom området IT-säkerhet för företag och konsumenter över hela världen. Med lösningar som sträcker sig från slutpunktsskydd och mobil säkerhet till kryptering och tvåfaktorsautentisering, ser ESET:s produkter till att användarna får den trygghet och säkerhet de behöver för att fullt ut kunna utnyttja potentialen i sin teknik.

ESET skyddar och övervakar utrustningen 24/7 utan att störa användaren och uppdaterar skyddet i realtid för att hålla användaren säker och verksamheten igång utan avbrott

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079