23948sdkhjf

Stavdal lyfter konstnärer

Ibland får företag udda uppdrag. Stavdal ska leverera liftar till ett konstprojekt så att inte konstnärerna trillar ner när de målar väggar. Det kan man kalla driftsäkerhet!

Street art-festivalen Artscape pågår i Värmland mellan den 24 juli och 18 augusti. Kända gatukonstnärer från hela världen ska skapa 33 väggmålningar på lika många husväggar, i 10 kommuner. Projektet är Artscapes största hittills och det är andra året Stavdal är med som partner. Första tillfället var i Göteborg i fjol.

– Det är ett roligt projekt att vara en del av där vi visar att vi även figurerar utanför byggarbetsplatserna, säger Maria Ågerup, kommunikationsansvarig på Stavdal.

Stavdals hyrcenter i Karlstad ska serva med maskiner och säkerhetsutrustning till konstnärerna så att de når upp att måla tryggt och säkert på husväggar som kan vara både 6 och 30 meter höga. Även allmänheten kommer att bjudas in att delta i konstarbetet. Stavdal levererar både bomliftar och höga saxliftar.

– Att slå hål på det som förväntas att vi ska engagera oss i och arbeta inom flera olika områden är viktigt för att visa att vi är en nytänkande och modern arbetsgivare, både för våra befintliga medarbetare och för andra som är nyfikna på Stavdal, säger Maria Ågerup.

Artscape har tidigare arrangerats i Malmö och Göteborg där resultaten har blivit gigantiska målningar på uppemot 15x40 meter. Årets projekt i Värmland blir det mest omfattande med 26 deltagande konstnärer.

– Festivalen är ett sätt att introducera gatukonst på ett positivt sätt och de tidigare konstverken har varit väldigt uppskattade, berättar Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare.

Stavdal är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige. De har bland annat liftar, byggmaskiner, anläggningsmaskiner och bodar. Företaget erbjuder även tjänster som etablering/montage av ställning, fallskydd, byggström, samt utbildningar inom bygg, industri, anläggning och evenemang.

Bild: ANAMARIAs konstverk växer fram under Artscape 2016 Foto: Majli Af Ekenstam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081