23948sdkhjf

Höga krav på sjukhusinstallationer

När Assemblin ska installera VS och ventilation i en ny sjukhusbyggnad i Stockholm är kraven på driftsäkerhet höga.

Under 2019 ska den nya behandlingsbyggnaden vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge vara klar. Byggnaden omfattar cirka 29 000 kvadratmeter som ska inrymma 23 operationssalar och åtta salar för skopi och röntgen.

Här räknar Stockholms läns landsting med att cirka 500 medarbetare ska vara verksamma per dygn. Enligt plan ska de bland annat utföra ett 50-tal operationer och över 300 röntgenundersökningar varje dag.

Byggherre är Locum och totalentreprenör är Skanska, som i sin tur upphandlat Assemblin gällande VS och ventilation.

– Det känns mycket roligt att vi fått förtroendet att ansvara för installationer i ytterligare ett stort sjukhusprojekt, säger Joakim Wall, regionchef för Assemblin Ventilation i Stockholm.

Den nya behandlingsbyggnaden är en mycket installationstät och känslig miljö med högt ställda krav. Försörjningen av värme, kyla, vatten och ventilation måste fungera 100-procentigt. Speciella cirkulationslösningar för både kall- och varmvatten har tagits fram.

– Vi är nu i full gång med planering och inköp inför monteringsarbetena, som beräknas börja efter sommaren och pågå fram till början av 2019, säger Joakim Wall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094