23948sdkhjf

ABB sänker driftskostnaderna för vattenbolag

ABB har framgångsrikt genomfört ett pilotprojekt tillsammans med ett italiensk vattenbolag.

Samarbetet med vattenbolaget Consorzio di Bonifica Veronese, CBV, innebär att ABB har anslutit de italienska elanläggningarna till sitt kontrollsystem ABB Ability Electrical Distribution Control System.


ABB:s lösning eftermonterades för att anläggningscheferna skulle kunna samla in data om anläggningens prestanda och övervaka energieffektivitet och kostnader online, via molnet. CBV kunde på så vis få information om elsystemet i realtid, samt uppgifter om historiska trender så att de kan förbättra hela elsystemets prestanda.


- Vi har försett våra effektbrytare med ögon och öron genom avkänningsfunktioner. Med hjälp av våra algoritmer kan vi stödja våra kunders beslutsprocesser genom att göra det möjligt för dem att övervaka och hantera driften via ett intuitivt onlinegränssnitt, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s divisionElectrification Products.


Pilotprojektet beräknas leda till att CBV sänker driftskostnaderna med 30 procent och minskar tiden för underhåll av anläggningen med upp till 40 procent.


- ABB Abilitys Electrical Distribution Control System gjorde det möjligt för oss att sköta vår anläggning mycket mer effektivt än tidigare. Det faktum att vi hade tillgång till dessa data gjorde att vi kvalificerade oss till energieffektivitetscertifikat värda 24 000 euro utan att behöva lägga tid och pengar på oberoende extern revision. Vi kommer att driftsätta lösningen på flera dussin vattendistributionsanläggningar, säger Riccardo Tosi, driftschef på CBV.


ABB Abilitys eldistributions- och styrsystem kommer att använda Microsofts molnplattform Azure för insamling av data, bearbetning och lagring. Systemet ansluts direkt till det elsystemet genom en enkel och integrerad arkitektur som utnyttjar Emax 2-effektbrytarnas inbyggda intelligens och anslutningsmöjlighet er. Användarna kan komma åt systemets data var och när som helst från en smart mobil, surfplatta eller dator.


- Det här projektet är ett utmärkt exempel på vilken betydelse ABB Ability kan ha för våra kunder. I linje med ABB:s strategi Next Level kan vi med hjälp av industridelen av sakernas internet digitalisera våra kunders anläggningar och minska de totala driftskostnaderna och sänka deras energiförbrukning, säger Tarak Mehta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078