23948sdkhjf

Processbrytning minskar riskerna vid UH-arbeten

Det internationella företaget Brady erbjuder en lösning som kan minska skadorna vid underhållsarbete - processbrytning och/eller processlåsning.

Ett stort antal arbetsplatsolyckor sker fortfarande vid underhållsarbeten. Dessa olyckor kan orsaka stort mänskligt lidande, ge höga försäkringspremier och minska effektiviteten i produktionen. Processbrytning/låsning är ett praktiskt sätt att kontrollera säkerhetsriskerna vid underhåll.


Processbrytning/låsning gör det möjligt att tillfälligt isolera energiflödet till maskiner, så att de blir omöjliga att använda medan underhåll pågår. För att isolera en maskin ska alla dess energikontrollpunkter, som handtag, spakar, ventiler och knappar, blockeras i från-läget.


Brady kan utföra undersökningar på plats för processbrytning/låsning för att kartlägga alla relevanta energikontrollpunkter för varje enskild maskin. När energikontrollpunkterna har kartlagts är nästa steg att välja passande processbrytningsenheter och hänglås.


Vilken typ av, och hur många, processbrytningsenheter och hänglås som krävs avgörs av vilka energikontrollpunkter som finns, av underhållspolicyerna och av den lokala miljön.


När rätt lås och enheter har valts måste man ta fram tydliga stegvisa instruktioner så att underhållspersonalen på ett säkert sätt kan isolera maskiner innan underhåll utförs på dem. Processbrytningsrutinerna måste göra maskinerna omöjliga att använda och de bör ge möjlighet till en testfas där man kontrollerar om det finns någon restenergi kvar i maskinen.


För att skapa säkra instruktioner för processbrytning skickar Brady ut erfarna tekniker som skriver välbeprövade processbrytningsrutiner. Med programvaran LINK360 kan de här rutinerna enkelt godkännas, storleksanpassas, visualiseras och skrivas ut av olika användare på flera platser. När de har godkänts kan de visualiseras, skrivas ut och fästas vid de aktuella maskinerna med hjälp av programvaran LINK360.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109