23948sdkhjf

Dematek övertar ABBs enhet för lyftteknikservice

Dematek, svensk generalagent för Demag Cranes & Components, världens största tillverkare av lyftdon, har förvärvat enheten för lyftteknikservice från ABB Automation Technologies AB. Affären omfattar hela den svenska service- och installationsverksamheten för lyftdon hos ABB Service och berör ett 50-tal anställda. Dematek AB blir i och med övertagandet Sveriges mest kompletta, rikstäckande leverantör av lyftutrustning. Överlåtelsen trädde i kraft den 1 december 2005.

Efter att ha varit samarbetspartners de senaste 20 åren, tar nu Dematek över verksamheten från ABB. Samtliga anställda kommer att beredas plats i den nya, riksomfattande serviceorganisationen inom Dematek, som redan innan köpet av lyftteknikservice, var en av Sveriges ledande leverantörer av lyftutrustning.
"Genom övertagandet av ABB:s lyftteknikservice stärker vi Demateks position på den svenska marknaden", säger Anders Wikström, VD på Dematek AB. "Vi kan nu tillhandahålla ett starkt totalkoncept för den svenska lyftmarknaden - från konstruktion, tillverkning och leverans till service och underhåll på alla på marknaden förekommande fabrikat av lyftanordningar." Dematek får i och med köpet sammanlagt cirka 120 medarbetare fördelade på 21 orter i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109