23948sdkhjf

Grundfos satsar på Turkiet

Pumptillverkaren Grundfos har investerat 4 MEUR på nya resurser i Turkiet och invigde nyligen både en sammansättningsfabrik och ett nytt försäljningskontor i utkanten av Istanbul.

Redan 1998 etablerade koncernen ett försäljningsbolag i Turkiet. Bolaget har haft en årlig tillväxt på ca 50% och omsatte förra året sammanlagt 22 MEUR.


- Vi anser att Turkiet är en viktig marknad. Landet har redan en stor och snabbt växande hemmamarknad och om vi ser framåt blir Turkiet säkert en viktig bro för Europa till det centralasiatiska området?, säger Sören Ö. Sörensen, Grundfos koncerndirektör.

Koncernen förväntar fortsatt höga tillväxttal de kommande åren och en fördubbling av omsättningen inom loppet av tre år. Genom etableringen av en sammansättningsfabrik i landet blir det nu möjligt att göra en ännu mera målmedveten och engagerad insats på den turkiska marknaden. Genom de stora investeringarna vill koncernen markera sin tilltro till landets marknadsmöjligheter och att Turkiet blir en ny samarbetspartner i ett utvidgat Europa.v
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063